Petit Bistro is de nieuwste aanwinst van The Grand, het bekende luxueuze en statige hotel (in het oude stadhuis!) op de Oudezijds Voorburgwal. Grenzend aan het sterrenrestaurant Bridges vind je hier een drie-gangen-menu voor 36 euro. Dé kans om in een sfeervolle en intieme bistro te genieten van de culinaire kunsten van sterrenchef Joris Bijdendijk en een heerlijke avond door te brengen in de luxe sferen van The Grand.
Het interieur
Petit Bistro staat door middel van een hippe cocktail- en oesterbar in verbinding met het sterrenrestaurant Bridges. Toch ademt Petit Bistro een totaal andere sfeer. Zoals Bridges groots en pompeus is opgezet is Petit Bistro gesitueerd direct aan de tuin met bruin leren bistrostoeltjes, ronde tafeltjes met een typisch wit stenen blad in een charmante, intieme ruimte. Door het contact met de bar en Bridges is de sfeer extra levendig en ben je vanuit deze kleine bistro verbonden met alle activiteiten van The Grand. Wanneer het zomer is deel je zelfs de mooie binnentuin met de gasten uit Bridges, een unieke mix dus in de luxueuze sfeer waar The Grand bekend om staat.
De bediening
De bediening bij Petit Bistro past perfect bij het concept. Enerzijds kennis van de menukaart, de culinaire kunsten van Joris Bijdendijk, het eten en de wijnen, anderzijds jong, vrolijk en in voor een praatje. Ze houden van de diversiteit en willen iedereen een fijne avond bezorgen. Precies zoals het hoort!
Het publiek
Door het concept heeft Petit Bistro een leuk en uiteenlopend publiek. Hotelgasten van The Grand, culinaire liefhebbers die deze kans aangrijpen om een avond betaalbaar te genieten in The Grand, gasten van Bridges die de andere kant willen proberen en jong hip Amsterdam dat afgaat op alles dat nieuw is en de moeite waard. Dit geeft Petit Bistro een ontspannen sfeer waarin menigeen zich thuis zal voelen, of je nu komt voor de luxe van The Grand, het lekkere eten of gewoon een fijne avond.
Het eten
Zoals de naam al doet vermoeden heeft Petit Bistro het concept van een Franse brasserie: pure, bourgondische gerechten met relatief grote portioneringen en (helaas) veel vis en vlees. Voor de vegetariër is dus keuze dus enigszins beperkt maar wat er is dat is goed en buitengewoon smaakvol. Zo at ik een zacht gekookt eitje met een krokante huls geserveerd met een groene salade en broodsticks, een heerlijke risotto met groene asperges, geitenkaas en tomaatjes uit de oven en tot slot een chocolade dessert. Machtig maar heerlijk!
De rekening
Bij Petit Bistro betaal je 36 euro voor het drie-gangen Bistro Menu. Hierbij heb je per gang twee keuzes. Vaak zijn de keuzes gericht op vis of vlees, maar als je de ober heel lief aankijkt mag je voor dezelfde prijs kiezen voor de vegetarische gerechten. Neem je niet dit menu dan bevind je je gelijk in een geheel andere prijsklasse: gemiddeld 20 euro voor een voorgerecht, 30 euro voor een hoofdgerecht en 12 euro voor een dessert. Qua wijn kan je het tot slot zo gek maken als je zelf wil: de huiswijnen zijn goed geprijsd, de exclusieve wijnen zijn uit het hoogsegment. Kortom, het is jouw feestje! Maar als je het goed aanpakt heb je voor 50 euro per persoon een top avond beleefd in een van de mooiste en oudste hotels van Amsterdam.
Le Petit Bistro, Oudezijds Voorburgwal 197 (The Grand) Amsterdam, 020 555 3111, www.sofitel-legend-thegrand.com/amsterdam/
Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!
Het interieur
Petit Bistro staat door middel van een hippe cocktail- en oesterbar in verbinding met het sterrenrestaurant Bridges. Toch ademt Petit Bistro een totaal andere sfeer. Zoals Bridges groots en pompeus is opgezet is Petit Bistro gesitueerd direct aan de tuin met bruin leren bistrostoeltjes, ronde tafeltjes met een typisch wit stenen blad in een charmante, intieme ruimte. Door het contact met de bar en Bridges is de sfeer extra levendig en ben je vanuit deze kleine bistro verbonden met alle activiteiten van The Grand. Wanneer het zomer is deel je zelfs de mooie binnentuin met de gasten uit Bridges, een unieke mix dus in de luxueuze sfeer waar The Grand bekend om staat.
De bediening
De bediening bij Petit Bistro past perfect bij het concept. Enerzijds kennis van de menukaart, de culinaire kunsten van Joris Bijdendijk, het eten en de wijnen, anderzijds jong, vrolijk en in voor een praatje. Ze houden van de diversiteit en willen iedereen een fijne avond bezorgen. Precies zoals het hoort!
Het publiek
Door het concept heeft Petit Bistro een leuk en uiteenlopend publiek. Hotelgasten van The Grand, culinaire liefhebbers die deze kans aangrijpen om een avond betaalbaar te genieten in The Grand, gasten van Bridges die de andere kant willen proberen en jong hip Amsterdam dat afgaat op alles dat nieuw is en de moeite waard. Dit geeft Petit Bistro een ontspannen sfeer waarin menigeen zich thuis zal voelen, of je nu komt voor de luxe van The Grand, het lekkere eten of gewoon een fijne avond.
Het eten
Zoals de naam al doet vermoeden heeft Petit Bistro het concept van een Franse brasserie: pure, bourgondische gerechten met relatief grote portioneringen en (helaas) veel vis en vlees. Voor de vegetariër is dus keuze dus enigszins beperkt maar wat er is dat is goed en buitengewoon smaakvol. Zo at ik een zacht gekookt eitje met een krokante huls geserveerd met een groene salade en broodsticks, een heerlijke risotto met groene asperges, geitenkaas en tomaatjes uit de oven en tot slot een chocolade dessert. Machtig maar heerlijk!
De rekening
Bij Petit Bistro betaal je 36 euro voor het drie-gangen Bistro Menu. Hierbij heb je per gang twee keuzes. Vaak zijn de keuzes gericht op vis of vlees, maar als je de ober heel lief aankijkt mag je voor dezelfde prijs kiezen voor de vegetarische gerechten. Neem je niet dit menu dan bevind je je gelijk in een geheel andere prijsklasse: gemiddeld 20 euro voor een voorgerecht, 30 euro voor een hoofdgerecht en 12 euro voor een dessert. Qua wijn kan je het tot slot zo gek maken als je zelf wil: de huiswijnen zijn goed geprijsd, de exclusieve wijnen zijn uit het hoogsegment. Kortom, het is jouw feestje! Maar als je het goed aanpakt heb je voor 50 euro per persoon een top avond beleefd in een van de mooiste en oudste hotels van Amsterdam.
Le Petit Bistro, Oudezijds Voorburgwal 197 (The Grand) Amsterdam, 020 555 3111, www.sofitel-legend-thegrand.com/amsterdam/
Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.