Het assortiment van Spingaren heeft sinds vorig jaar een eigen podium gekregen. In het proeflokaal kunnen gasten genieten van diverse charcuteriegerechten op een plank. Zo hebben ze voor vegetariërs de speciale groentecharcuterieplank waarop onder andere vegetarische worst, kimchi en pickles op wordt geserveerd. Voor zowel een avondvullend diner, een klein hapje, het proeven van de verschillende charcuterie, maar ook voor het proeven van de heerlijke speciaalbieren, bijzondere wijnen, toffe GT's en cocktails ben je bij Spingaren aan het goede adres.
Interieur
Spingaren restaurant & proeflokaal zit gevestigd aan de Herengracht in Amsterdam, in een onwijs mooi en groot pand. Bij binnenkomst kom je gelijk bij de bar waar de verschillende biertjes, wijnen, GT's en wijnen worden geschonken. Het interieur is industrieel en met veel groen. Er hangen veel planten en er zijn veel knusse hoekjes om te zitten. De tafeltjes aan het raam hebben mooi uitzicht op de Herengracht. Het pand is gigantisch groot en er zijn, naast het knusse gedeelte, ook grotere ruimtes die afgehuurd kunnen worden voor feesten en partijen.
Bediening en gasten
Het restaurant zat niet helemaal vol. Het personeel van Spingaren heeft ons op een enthousiaste manier geholpen. Bij het serveren van de gerechten en de wijnen werd uitgebreid uitleg gegeven over de samenstelling en de bijzonderheden van de wijnen die er worden geschonken. Fijn is ook dat er rekening wordt gehouden met allergieën. Ze gaven ons de tijd om lekker na te tafelen, waarbij we ook nog eens verrast werden met een heerlijk huisgemaakt dessert.
Vegetarisch smullen
Bij Spingaren kan je kiezen voor vlees, vis of vegetarische gerechten. De menukaart zag er creatief en vernieuwend uit. Als voorgerecht werd ons de groentecharcuterie voorgeschoteld. Deze bestond uit vegetarische chorizo van soja, knoflook en peper, avocado met munt, limoen en pompoenpitten, gerookte rode bietjes met pecan (mijn favoriet!), huisgemaakte kimchi, labne, gehangen yoghurt met olijfolie en beignets van kikkererwten, koriander, ras el hanout en yoghurt. Hierbij kregen we een gin tonic met jeneverbessen te drinken: een ontzettend goede start van de avond. Vervolgens kozen we het hoofdgerecht. De vegetarische hoofdgerechten die er geserveerd worden zijn: sticky bloemkool met zwarte quinoa, spinazie en bloemkoolcrème, tempeh koekjes met bonensalade, avocadocrème en een tomatensalsa en een rode curry met pastinaak, peterseliewortel, aardappel, bataat, pompoen, paksoi en papadum. Omdat ik benieuwd was naar alle vegetarische gerechten kregen we van alle vegetarische hoofdgerechten een klein portie. De sticky bloemkool is mijn favoriete. De zoete smaak van de bloemkool in combinatie met de geroerbakte spinazie en de quinoa was echt heerlijk. Ook de rode curry was heel smaakvol, pittig en tegelijkertijd romig door de toevoeging van kokosmelk. We kregen er ook zoete aardappelfrietjes bij geserveerd, deze waren lekker krokant en smaken natuurlijk overal lekker bij :)
De desserts die daarop volgden waren eveneens heerlijk én creatief. De hopjes crème brûlée werd warm geserveerd en had een heerlijk krokant laagje. Deze proefde nét even anders dan een normale crème brûlée, dankzij de toevoeging van de koffie aroma. Er werd een bolletje espresso ijs bij geserveerd, dat ontzettend goed smaakte in combinatie met de warme zoete crème. De ganache taart van chocolade en geschaafde amandeltjes overtrof alles. Chocolade desserts kunnen snel te machtig zijn, maar deze huisgemaakte variant was heerlijke luchtig, niet te zoet, en de bodem was lekker bros.
Al met al heb ik ontzettend genoten van de creatieve groentegerechten van Spingaren, waarbij het voorgerecht met de vegetarische huisgemaakte lekkernijen, het hoofdgerecht de sticky bloemkool en de ganache taart het overtroffen. De eigenaresse van Spingaren heeft veel verteld over het ontstaan van het concept, waarbij haar enthousiasme en passie voor de zaak duidelijk naar voren kwam. Een heerlijke ervaring!
Flexibele prijsstelling
Spingaren heeft tevens haar online reserveringssysteem gelanceerd waarbij gebruik gemaakt wordt van flexibele prijsstellingen. Via de website van Spingaren kan een reservering gemaakt worden in vier stappen. Vervolgens ontvang je een kortingspercentage. Op deze manier kan je zelf de korting bepalen én beïnvloeden door een bepaalde dat of tijdstip te kiezen. Dit percentage wordt aan het einde van de avond verrekend over alles wat men eet en drinkt.
Ben jij bij Spingaren geweest? Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie op de website, Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!
Spingaren - Herengracht 88 - Amsterdam - www.spingaren.nl
Interieur
Spingaren restaurant & proeflokaal zit gevestigd aan de Herengracht in Amsterdam, in een onwijs mooi en groot pand. Bij binnenkomst kom je gelijk bij de bar waar de verschillende biertjes, wijnen, GT's en wijnen worden geschonken. Het interieur is industrieel en met veel groen. Er hangen veel planten en er zijn veel knusse hoekjes om te zitten. De tafeltjes aan het raam hebben mooi uitzicht op de Herengracht. Het pand is gigantisch groot en er zijn, naast het knusse gedeelte, ook grotere ruimtes die afgehuurd kunnen worden voor feesten en partijen.
Bediening en gasten
Het restaurant zat niet helemaal vol. Het personeel van Spingaren heeft ons op een enthousiaste manier geholpen. Bij het serveren van de gerechten en de wijnen werd uitgebreid uitleg gegeven over de samenstelling en de bijzonderheden van de wijnen die er worden geschonken. Fijn is ook dat er rekening wordt gehouden met allergieën. Ze gaven ons de tijd om lekker na te tafelen, waarbij we ook nog eens verrast werden met een heerlijk huisgemaakt dessert.
Vegetarisch smullen
Bij Spingaren kan je kiezen voor vlees, vis of vegetarische gerechten. De menukaart zag er creatief en vernieuwend uit. Als voorgerecht werd ons de groentecharcuterie voorgeschoteld. Deze bestond uit vegetarische chorizo van soja, knoflook en peper, avocado met munt, limoen en pompoenpitten, gerookte rode bietjes met pecan (mijn favoriet!), huisgemaakte kimchi, labne, gehangen yoghurt met olijfolie en beignets van kikkererwten, koriander, ras el hanout en yoghurt. Hierbij kregen we een gin tonic met jeneverbessen te drinken: een ontzettend goede start van de avond. Vervolgens kozen we het hoofdgerecht. De vegetarische hoofdgerechten die er geserveerd worden zijn: sticky bloemkool met zwarte quinoa, spinazie en bloemkoolcrème, tempeh koekjes met bonensalade, avocadocrème en een tomatensalsa en een rode curry met pastinaak, peterseliewortel, aardappel, bataat, pompoen, paksoi en papadum. Omdat ik benieuwd was naar alle vegetarische gerechten kregen we van alle vegetarische hoofdgerechten een klein portie. De sticky bloemkool is mijn favoriete. De zoete smaak van de bloemkool in combinatie met de geroerbakte spinazie en de quinoa was echt heerlijk. Ook de rode curry was heel smaakvol, pittig en tegelijkertijd romig door de toevoeging van kokosmelk. We kregen er ook zoete aardappelfrietjes bij geserveerd, deze waren lekker krokant en smaken natuurlijk overal lekker bij :)
De desserts die daarop volgden waren eveneens heerlijk én creatief. De hopjes crème brûlée werd warm geserveerd en had een heerlijk krokant laagje. Deze proefde nét even anders dan een normale crème brûlée, dankzij de toevoeging van de koffie aroma. Er werd een bolletje espresso ijs bij geserveerd, dat ontzettend goed smaakte in combinatie met de warme zoete crème. De ganache taart van chocolade en geschaafde amandeltjes overtrof alles. Chocolade desserts kunnen snel te machtig zijn, maar deze huisgemaakte variant was heerlijke luchtig, niet te zoet, en de bodem was lekker bros.
Al met al heb ik ontzettend genoten van de creatieve groentegerechten van Spingaren, waarbij het voorgerecht met de vegetarische huisgemaakte lekkernijen, het hoofdgerecht de sticky bloemkool en de ganache taart het overtroffen. De eigenaresse van Spingaren heeft veel verteld over het ontstaan van het concept, waarbij haar enthousiasme en passie voor de zaak duidelijk naar voren kwam. Een heerlijke ervaring!
Flexibele prijsstelling
Spingaren heeft tevens haar online reserveringssysteem gelanceerd waarbij gebruik gemaakt wordt van flexibele prijsstellingen. Via de website van Spingaren kan een reservering gemaakt worden in vier stappen. Vervolgens ontvang je een kortingspercentage. Op deze manier kan je zelf de korting bepalen én beïnvloeden door een bepaalde dat of tijdstip te kiezen. Dit percentage wordt aan het einde van de avond verrekend over alles wat men eet en drinkt.
Ben jij bij Spingaren geweest? Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie op de website, Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!
Spingaren - Herengracht 88 - Amsterdam - www.spingaren.nl
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.