Aardappel flammkuchen met prei en een frisse bieslook-yoghurtsaus
Lieske van der Waals

Aardappel flammkuchen met prei en een frisse bieslook-yoghurtsaus

zaterdag 01 april 2023
Wij beginnen deze maand met een heerlijk flammkuchen recept van aardappel met prei en bieslook-yoghurtsaus. Dit recept is zeker niet te moeilijk en is ook nog eens voedzaam! Wist je dat aardappel boordevol vitamine C zit? En prei veel vezels, maar weinig calorieën bevat? Hier worden wij altijd erg blij van. Jij ook? Maak dan snel dit recept!

Ingrediënten
voor 4 personen
voor het deeg
300 g bloem + extra voor het uitrollen
150 ml koud water
2 tl droge gist
1 tl zout

voor de toppings
2 preien
400 g vastkokende aardappels
75 g volle yoghurt
125 ml crème fraîche
150 g geraspte kaas
15 g bieslook
zout en peper

Bereidingswijze
1. Meng de bloem, gist en het zout in een kom, maak in het midden een kuiltje en voeg hier het water aan toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Dek het deeg af met een vochtige schone theedoek en laat het deeg 60 minuten rijzen totdat het in volume is verdubbeld.
2. Verwarm de oven voor op 225 °C. Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestoven aanrecht en rol het met behulp van een deegroller uit tot een dikte van 5 mm. Verplaats het deeg naar een met bakpapier beklede bakplaat.
3. Snijd de bieslook fijn en doe dit samen met de volle yoghurt en crème fraîche in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit mengsel over het deeg.
4. Snijd de prei in dunne ringen, schil de aardappels en rasp de aardappels met behulp van een mandoline of rasp in dunne plakjes van 2-3 mm dikte. Bedek het crème fraîche-yoghurtmengsel met de dungesneden prei en aardappel en verdeel hier de geraspte kaas over. Bak de flammkuchen 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Op zoek naar meer recepten met aardappels? Kijk voor meer aardappelrecepten op aardappels.nl

Power to the Pieper! Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet aardappelgerecht? Deel een foto van jouw creatie met ons via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.