Recepten
Volgens de weersvoorspellingen hoeven we de komende dagen helaas geen zonnetje te verwachten, maar we houden de moed er gewoon in! Om onszelf in de zomersferen te houden, hebben wij weer een heerlijk barbecue recept voor je klaar staan. Probeer eens deze gegrilde groenten van de barbecue met samoriglio, een traditionele Siciliaanse saus. Klinkt dat je als muziek in de oren? Maak het zelf met dit recept van Oil & Vinegar!
Ingrediënten
1 courgette
1 aubergine
1 rode puntpaprika
175 ml Bak- & braadolijfolie
kruidenmix vegetariano verkrijgbaar bij Oil & Vinegar
6 takjes oregano
6 takjes peterselie
1 citroen
2 knoflooktenen
peper
zeezout
Bereidingswijze
1. Verwarm de barbecue voor.
2. Snijd de courgette, aubergine en paprika in plakken en besprenkel de plakken met 25 ml Bak- & braadolijfolie.
3. Gebruik de Vegetariano Grinder om de groenten op smaak te brengen.
4. Leg de groenteplakken naast elkaar op het grillrooster en rooster ze tot mooie grillstrepen zichtbaar worden; keer halverwege.
5. Maak de salmoriglio, een traditionele Siciliaanse saus. Hak daarvoor de knoflooktenen zo fijn mogelijk. Hak ook de oregano- en peterselieblaadjes fijn. Knijp de citroen uit en meng het citroensap met 150 ml Bak- & braadolijfolie. Meng hier de gehakte kruiden en knoflook doorheen en breng de saus op smaak met peper en zeezout.
Tip: mocht je salmoriglio overhouden: deze saus is heerlijk bij tomatensalade, pizza, pasta of om brood in te dippen.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
1 courgette
1 aubergine
1 rode puntpaprika
175 ml Bak- & braadolijfolie
kruidenmix vegetariano verkrijgbaar bij Oil & Vinegar
6 takjes oregano
6 takjes peterselie
1 citroen
2 knoflooktenen
peper
zeezout
Bereidingswijze
1. Verwarm de barbecue voor.
2. Snijd de courgette, aubergine en paprika in plakken en besprenkel de plakken met 25 ml Bak- & braadolijfolie.
3. Gebruik de Vegetariano Grinder om de groenten op smaak te brengen.
4. Leg de groenteplakken naast elkaar op het grillrooster en rooster ze tot mooie grillstrepen zichtbaar worden; keer halverwege.
5. Maak de salmoriglio, een traditionele Siciliaanse saus. Hak daarvoor de knoflooktenen zo fijn mogelijk. Hak ook de oregano- en peterselieblaadjes fijn. Knijp de citroen uit en meng het citroensap met 150 ml Bak- & braadolijfolie. Meng hier de gehakte kruiden en knoflook doorheen en breng de saus op smaak met peper en zeezout.
Tip: mocht je salmoriglio overhouden: deze saus is heerlijk bij tomatensalade, pizza, pasta of om brood in te dippen.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.