Recepten
Het is volop zomer en dat betekent dat we massaal kunnen barbecueën in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers dit keer achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen dit jaar uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecuerecepten met groente in de hoofdrol. Vandaag: mango met taugé, pinda en koriander uit het prachtige boek Gloeiend Groen van Welmoed Bezoen!
Ingrediënten
voor 4 personen (als bijgerecht)
2 mango's`
100 g taugé
50 pinda's, grofgehakt
15 g koriander, grofgehakt
1/2 chilipeper, zaadjes verwijderd en in plakjes
2 limoenen, sap en rasp
1 el sojasaus
1 el sesamolie
4 el gebakken uitjes
4 el zonnebloemolie`
Bereidingswijze
1. Snijd de mango langs de platte kant van de pit, zodat je 2 plakken van de mango af snijdt. Snijd, zonder de schil te raken, een ruitjespatroon in het vruchtvlees van de mangohelften. Vet de snijkant van de mango’s in met de olie en leg ze met de snijkant naar beneden op de barbecue. Rooster circa 15 minuten.
2. Maak ondertussen de salade door de taugé te mengen met de pinda’s, koriander en chilipeper. Breng de salade op smaak met rasp en sap van de limoen, sojasaus en sesamolie.
3. Serveer de gegrilde mango’s met de salade ernaast. Garneer de salade op het laatste moment met de gebakken uitjes zodat ze lekker krokant blijven.
Tip! Mango gaat erg goed samen met zowel zoete als hartige ingrediënten. Voor een zoete versie laat je de salade achterwege en serveer je de gegrilde mango’s met pinda, limoen en eventueel een beetje kokosmelk. Gebruik de restjes mango voor een salsa met limoen, koriander, paprika en rode ui of maak er een lassi mee door ze te pureren met limoensap, yoghurt en een snufje zout.
Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecuerecept? Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Gloeiend Groen
Welmoed Bezoen
Uitgeverij: Nigh & van Ditmar
ISBN: 9789038805566
Prijs: €22,50
Ingrediënten
voor 4 personen (als bijgerecht)
2 mango's`
100 g taugé
50 pinda's, grofgehakt
15 g koriander, grofgehakt
1/2 chilipeper, zaadjes verwijderd en in plakjes
2 limoenen, sap en rasp
1 el sojasaus
1 el sesamolie
4 el gebakken uitjes
4 el zonnebloemolie`
Bereidingswijze
1. Snijd de mango langs de platte kant van de pit, zodat je 2 plakken van de mango af snijdt. Snijd, zonder de schil te raken, een ruitjespatroon in het vruchtvlees van de mangohelften. Vet de snijkant van de mango’s in met de olie en leg ze met de snijkant naar beneden op de barbecue. Rooster circa 15 minuten.
2. Maak ondertussen de salade door de taugé te mengen met de pinda’s, koriander en chilipeper. Breng de salade op smaak met rasp en sap van de limoen, sojasaus en sesamolie.
3. Serveer de gegrilde mango’s met de salade ernaast. Garneer de salade op het laatste moment met de gebakken uitjes zodat ze lekker krokant blijven.
Tip! Mango gaat erg goed samen met zowel zoete als hartige ingrediënten. Voor een zoete versie laat je de salade achterwege en serveer je de gegrilde mango’s met pinda, limoen en eventueel een beetje kokosmelk. Gebruik de restjes mango voor een salsa met limoen, koriander, paprika en rode ui of maak er een lassi mee door ze te pureren met limoensap, yoghurt en een snufje zout.
Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecuerecept? Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Gloeiend Groen
Welmoed Bezoen
Uitgeverij: Nigh & van Ditmar
ISBN: 9789038805566
Prijs: €22,50
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.