De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: gegrilde pompoen met srirachaboter uit het prachtige boek Vega BBQ van Malin Landqvist!
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 flespompoen
2 el olijfolie
1 limoen, het sap
zout en peper
Voor de srirachaboter
100 g boter, op kamertemperatuur
2 el sriracha (hete chilisaus)
1 tl honing
zout en peper
Bereidingswijze
Smakelijk!
Heb jij deze gegrilde pompoen met srirachaboter gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecue recept? Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Vega BBQ
Malin Landqvist
Uitgeverij: Becht
ISBN: 9789023016038
Prijs: €19,99
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 flespompoen
2 el olijfolie
1 limoen, het sap
zout en peper
Voor de srirachaboter
100 g boter, op kamertemperatuur
2 el sriracha (hete chilisaus)
1 tl honing
zout en peper
Bereidingswijze
- Snijd de pompoen in plakken van 2 cm dik. Besprenkel de plakken met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
- Meng voor de boter alle ingrediënten en roer alles goed door elkaar.
- Gril de plakken pompoen 15-20 minuten totdat ze zacht zijn. Draai ze af en toe om. Wissel tussen directe en indirecte warmte.
- Serveer de pompoen met srirachaboter en versgeperst limoensap.
Smakelijk!
Heb jij deze gegrilde pompoen met srirachaboter gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecue recept? Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Vega BBQ
Malin Landqvist
Uitgeverij: Becht
ISBN: 9789023016038
Prijs: €19,99
Lees ook
Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.