Dit barbecue recept is heel anders dan je gewend bent. Met dit recept van Oil & Vinegar maak je een soort kaasfondue van taleggio kaas, die je een bijzondere rooksmaak geeft op de barbecue. Crackers erbij en dippen maar!
Ingrediënten
100 g taleggio
Spanish BBQ Spices
Barolo e Tartufo
aluminiumfolie
crackers (bijv. van Fornelli)
Bereidingswijze
Verwarm de barbecue en snijd de taleggio in plakken van ongeveer 1 cm dik. Leg de plakken in een platte ovenschaal of gietijzeren pannetje en laat ze smelten op de barbecue. Leg een handjevol Spanish BBQ Spices op een vel aluminiumfolie en maak er een pakketje van. Prik aan de boven- en onderkant een paar gaatjes en leg het pakketje op de hete kolen. Sluit het deksel van de barbecue en laat de kaas er ongeveer 2 à 3 minuten in staan. Besprenkel de kaas vervolgens met Barolo e Tartufo en serveer met de Fornelli-crackers.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
100 g taleggio
Spanish BBQ Spices
Barolo e Tartufo
aluminiumfolie
crackers (bijv. van Fornelli)
Bereidingswijze
Verwarm de barbecue en snijd de taleggio in plakken van ongeveer 1 cm dik. Leg de plakken in een platte ovenschaal of gietijzeren pannetje en laat ze smelten op de barbecue. Leg een handjevol Spanish BBQ Spices op een vel aluminiumfolie en maak er een pakketje van. Prik aan de boven- en onderkant een paar gaatjes en leg het pakketje op de hete kolen. Sluit het deksel van de barbecue en laat de kaas er ongeveer 2 à 3 minuten in staan. Besprenkel de kaas vervolgens met Barolo e Tartufo en serveer met de Fornelli-crackers.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook
Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.