Barbecue: geroosterde witlof met peterselie, citroen en pecorino
Lieske van der Waals

Barbecue: geroosterde witlof met peterselie, citroen en pecorino

zaterdag 22 juni 2019
De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: geroosterde witlof met peterselie, citroen en pecorino uit het prachtige boek Lekker vegetarisch op de barbecue van Ross Dobson!

Ingrediënten
Voor 4 personen
8 stronkjes witlof, in de lengte gehalveerd
25 g peterselie, grofgehakt
2 el citroensap
2 el fijngeraspte pecorino
1 tl zeezout

Bereidingswijze


  1. Verwarm de bakplaat van de barbecue voor op de middelste/hoge stand en vet hem licht in met olijfolie.




  2. Leg de witlofhelften met de snijkant naar boven op de bakplaat. Bak ze 5 minuten tot ze aan de onderkant goudbruin zijn. Draai ze dan om en bak ze nog 5 minuten tot ze gaar zijn.




  3. Leg de warme witlofhelften in een grote schaal met de overige ingrediënten. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en schep alles door elkaar. Serveer warm.




Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecuerecept? Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Lekker vegetarisch op de barbecue
Ross Dobson
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 9789044754766
Prijs: €18,95

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.