Ingrediënten
Voor 4 personen
8 stronkjes witlof, in de lengte gehalveerd
25 g peterselie, grofgehakt
2 el citroensap
2 el fijngeraspte pecorino
1 tl zeezout
Bereidingswijze
Verwarm de bakplaat van de barbecue voor op de middelste/hoge stand en vet hem licht in met olijfolie.
Leg de witlofhelften met de snijkant naar boven op de bakplaat. Bak ze 5 minuten tot ze aan de onderkant goudbruin zijn. Draai ze dan om en bak ze nog 5 minuten tot ze gaar zijn.
Leg de warme witlofhelften in een grote schaal met de overige ingrediënten. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en schep alles door elkaar. Serveer warm.
Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecuerecept? Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Lekker vegetarisch op de barbecue
Ross Dobson
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 9789044754766
Prijs: €18,95
Lees ook
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.