Barbecue pizza met rode linzen tomatensaus en cocktailsaus
Lauren Kreijger

Barbecue pizza met rode linzen tomatensaus en cocktailsaus

zaterdag 22 augustus 2020
Een vegetarische barbecue? Jazeker! Wij laten dit keer de vegetarische worstjes, filets en burgers achterwege om je te laten zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Vandaag: barbecue pizza met rode linzensaus en cocktailsaus!

Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor de basis
1 rol vers pizzadeeg
50 gram rode linzen
1 pakje passata
1 blikje tomatenpuree
2 tenen knoflook
1 tl oregano
zout en peper

Voor de pizza toppings
1 kleine courgette, in plakjes
1 handje rucola

Voor de cocktailsaus
4 el plantaardige variatie op yoghurt (van bijvoorbeeld soja)
2 el plantaardige mayonaise
1 el ketchup
1/4 tl cayennepeper

Bereidingswijze

  1. Begin met de saus door knoflook in een pan te fruiten in een beetje olijfolie. Voeg de passata en tomatenpuree toe en roer de rode linzen er doorheen. Laat het 20 minuten pruttelen. Vergeet niet te roeren.

  2. Voeg vervolgens de oregano, zout en peper toe en zet het vuur uit.

  3. Rol het pizzadeeg uit, snijd het in stukken of rondjes zo groot als je wil.

  4. Knip aluminiumfolie uit in de vorm van jou mini pizza’s (maak ze 2 cm groter), smeer ze in met wat olie en leg het pizzadeeg erop. Schep wat van de rode saus op het deeg en beleg met wat plakjes courgette.

  5. Leg de pizza’s op de barbecue voor 15 minuten en sluit de deksel.

  6. Maak ondertussen de cocktailsaus door alle ingrediënten te mixen in een kom.

  7. Serveer de pizza’s met wat rucola en de plantaardige cocktailsaus. Smakelijk!


Zo kan het ook
Plantaardig barbecueën met pizza, zo kan het ook! Volgens de laatste voedselconsumptiepeiling, halen wij als Nederlanders 61% van onze eiwitten uit dierlijke producten en 39% uit plantaardige producten. Voor een gezonde en duurzame toekomst voor mens en klimaat is het van groot belang dat we samen deze balans naar minimaal 50/50 brengen. Wij als Hippe Vegetariërs dragen hier gelukkig al dagelijks ons steentje aan bij! Maar, ondanks dat we de goede kant op gaan, verschuift deze balans niet snel genoeg! Organisatie Green Protein Alliance zet zich daarom in om de eiwitbalans in Nederland te herstellen. Naar 50% plantaardige eiwitten in 2025! Op zoek naar nog meer plantaardige recepten of producten? Kijk dan op zokanhetook.nu voor meer inspiratie.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecuerecept? Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

wauw, ziet er zo lekker uit .... erg benieuwd naar smaak

11:50 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.