Bietensalade met groene asperges en tahindressing
Maartje van Velthooven

Bietensalade met groene asperges en tahindressing

maandag 04 mei 2020
Naar recept

Een lekkere salade is zo gemaakt! Je moet alleen eventjes weten hoe. Vandaag deelt onze gastblogger Maartje het recept voor een bietensalade met groene asperges en tahindressing. Lekker voor de lunch of als bijgerecht, én geschikt voor vegans!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de bieten en snijd ze in plakjes van ongeveer ½ cm dik. Leg de bietenplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met 2 eetlepels olie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 220 °C en rooster de bieten ongeveer 20 minuten. Draai de bietenplakjes om, bestrijk ze met 1 eetlepel olijfolie en rooster ze nog ongeveer 10 minuten tot ze gaar zijn.

Stap 2

Snijd de houtige onderkant van de groene asperges en bestrijk de asperges met 1 eetlepel olijfolie. Leg de asperges de laatste 10 minuten bij de bietenplakjes op de bakplaat, bestrooi ze met peper en zout en rooster ze 5 minuten mee. Draai de asperges om en rooster ze nog 5 minuten, tot ze gaar en goudbruin zijn.

Stap 3

Verdeel de spinazie over een grote schaal. Verdeel de bietenplakjes over de spinazie.

Stap 4

Snijd de asperges elk in 4 stukken en verdeel ze over de bietenplakjes.

Stap 5

Meng voor de dressing de tahin met de honing of de ahornsiroop, het citroensap en de overige 3 eetlepels olijfolie. Breng de dressing op smaak met zout en eventueel extra citroensap en/of honing/ahornsiroop. Verdeel de helft van de dressing over de groenten, schep alles een beetje door elkaar en verdeel er dan de rest van de dressing over.

Stap 6

Verkruimel tot slot eventueel de (vegan) feta over de salade.

Ga jij deze bietensalade maken? Laat het ons weten in de reacties, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.