Deze bloemkoolrijst is een leuk alternatief voor normale rijst! Deze pilav zit vol gezonde ingrediënten en is een heerlijke combinatie van hartig en zoet, en krokant en zacht. Dit recept van Allore Foodies is ook nog eens heel simpel!
Ingrediënten
1 middelgrote bloemkool of 1 pak bloemkoolrijst
40 g amandelen, gehakt
2 el olijfolie, kokosolie of boter
2 tl kerriepoeder
1 tl zout
75 g granaatappelpitjes
1 kleine ui, gehakt
75 g rozijnen
1/2 tl kurkuma
1/4 tl peper (optioneel)
2 el verse koriander, gehakt
yoghurt naar keuze om erover te schenken
Bereidingswijze
1. Was en snijd de bloemkool in roosjes, verwijder de stam. Verkruimel de roosjes tot 'rijst' in een blender, in steeds kleine hoeveelheden. Houd dit een beetje grof en niet te fijn, anders kun je het niet goed koken.
2. Verwarm de olie of boter op middelheet vuur in een grote pan.
3. Bak de uien voor ongeveer 2 minuten.
4. Voeg de kruiden en zout toe en laat het meebakken.
5. Voeg de bloemkoolrijst toe en roer tot het goed is omhuld met de kruiden.
6. Zet het vuur lager en zet de deksel op de pan.
7. Bak voor ongeveer 7-10 minuten, blijf regelmatig roeren om aanbakken te voorkomen.
8. Voeg als het bijna klaar is de rozijnen en noten toe en laat het even meebakken.
9. Voeg bij het serveren de koriander en granaatappelpitjes toe. Schenk tot slot er wat yoghurt over.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
1 middelgrote bloemkool of 1 pak bloemkoolrijst
40 g amandelen, gehakt
2 el olijfolie, kokosolie of boter
2 tl kerriepoeder
1 tl zout
75 g granaatappelpitjes
1 kleine ui, gehakt
75 g rozijnen
1/2 tl kurkuma
1/4 tl peper (optioneel)
2 el verse koriander, gehakt
yoghurt naar keuze om erover te schenken
Bereidingswijze
1. Was en snijd de bloemkool in roosjes, verwijder de stam. Verkruimel de roosjes tot 'rijst' in een blender, in steeds kleine hoeveelheden. Houd dit een beetje grof en niet te fijn, anders kun je het niet goed koken.
2. Verwarm de olie of boter op middelheet vuur in een grote pan.
3. Bak de uien voor ongeveer 2 minuten.
4. Voeg de kruiden en zout toe en laat het meebakken.
5. Voeg de bloemkoolrijst toe en roer tot het goed is omhuld met de kruiden.
6. Zet het vuur lager en zet de deksel op de pan.
7. Bak voor ongeveer 7-10 minuten, blijf regelmatig roeren om aanbakken te voorkomen.
8. Voeg als het bijna klaar is de rozijnen en noten toe en laat het even meebakken.
9. Voeg bij het serveren de koriander en granaatappelpitjes toe. Schenk tot slot er wat yoghurt over.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
4 Reacties
Ook koud lekker!
16:26 14 maart 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Echt een top-recept: zeer smakelijk, gezond en makkelijk en snel klaar te maken. Aanrader!
12:00 19 januari 2024Hi Maggie, Wat leuk om te horen! We hopen dat je nog vaak dit recept mag maken :). Liefs, Karlijn
12:00 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Ook super lekker met cottage cheese ipv yoghurt. En met tempé er naast!
12:00 19 januari 2024Hoi Nynke, goede tip! Dat gaan wij ook een keertje proberen :-) Groetjes, Lieske
12:00 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Toch maar eens proberen de bloemkoolrijst, want dit ziet er heel lekker uit :)
12:00 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.