Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de couscoussalade
Voor de marinade
Voor de yoghurtsaus
Bereidingswijze
Stap 1
Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de pompoenblokjes, rode ui en kikkererwten toe en hussel goed door.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de pompoenblokjes, rode ui en kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 35 minuten in het midden van de oven totdat de pompoen gaar is geworden. Hussel halverwege door.
Stap 3
Bereid ondertussen de couscous volgens de instructies op de verpakking.
Stap 4
Meng de ingrediënten voor de yoghurtsaus in een kom tot een egale saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoge temperatuur en rooster het amandelschaafsel 5 minuten totdat het goudbruin kleurt. Zet apart en laat afkoelen.
Stap 6
Leg een bedje van veldsla op de borden met daarop de couscous en de geroosterde groente. Garneer met het geroosterde amandelschaafsel en de granaatappelpitjes en serveer met de yoghurtsaus.
Heb jij dit recept geprobeerd?
Laat het ons weten in een reactie op Facebook. Of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.