Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Perzische keuken. Uit het boek Pardiz, delen we met jullie het recept voor tuinbonen met eieren. Ook wel bekend als Baghala ghatogh!
Ingrediënten
Voor 4 personen
20-25 minuten bereidingstijd
3 preien, in dunne ringen
roomboter en olijfolie, om in te bakken
1 tl gemalen komijn
1 tl kurkuma
100 g spinazie
1 kg gedopte tuinbonen, vers of uit de vriezer, harde velletjes verwijderd
½ bos dille, grofgesneden
½ bos bladpeterselie, grofgesneden
¼ bos koriander, grofgesneden
8 eieren
zeezout en versgemalen zwarte peper
sumak, als garnering
Bereidingswijze
Heb jij dit recept of een ander recept uit Pardiz gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Pardiz
Manuela Darling - Gansser
Uitgeverij: Edicola Culinair
ISBN: 9789493160330
Prijs: €32,50
Ingrediënten
Voor 4 personen
20-25 minuten bereidingstijd
3 preien, in dunne ringen
roomboter en olijfolie, om in te bakken
1 tl gemalen komijn
1 tl kurkuma
100 g spinazie
1 kg gedopte tuinbonen, vers of uit de vriezer, harde velletjes verwijderd
½ bos dille, grofgesneden
½ bos bladpeterselie, grofgesneden
¼ bos koriander, grofgesneden
8 eieren
zeezout en versgemalen zwarte peper
sumak, als garnering
Bereidingswijze
- Fruit de preiringen 10 minuten zachtjes in wat boter en olijfolie tot ze glazig en zoet worden.
- Voeg de komijn, kurkuma, spinazie en tuinbonen toe en bak 2-3 minuten mee. Roer de grofgesneden kruiden erdoor.
- Breek de eieren boven het tuinbonenmengsel, bestrooi met zout en peper en bak heel zachtjes, tot de eiwitten stollen (ik leg het deksel op de pan zodat het sneller gaat).
- Bestrooi met wat sumak en dien op.
Heb jij dit recept of een ander recept uit Pardiz gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Pardiz
Manuela Darling - Gansser
Uitgeverij: Edicola Culinair
ISBN: 9789493160330
Prijs: €32,50
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Verrassend, snel klaar en erg lekker!
22:28 04 juli 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Dit is een lekker gerecht! Ik vroeg me alleen af wat voor Iraanse gerechten erbij geserveerd kunnen worden.
11:45 19 januari 2024Beste Marieke, Je zou bijvoorbeeld een Shirazi salade bij dit gerecht kunnen maken. Een frisse salede met tomaat, komkommer, ui, munt en cirtoen! :-) Groetjes, Daniëlle
11:45 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.