Stoofpot met linzen en en krieltjes
Karlijn Swaen

Stoofpot met linzen en en krieltjes

zaterdag 09 november 2024
Naar recept
Er gaat niets boven de geur van een verwarmende stoofpot die langzaam pruttelt op het fornuis, vooral in de koudere maanden. Deze stoofpot met linzen en krieltjes is niet alleen een smaakvolle maaltijd, maar ook een bron van gezonde ingrediënten. Linzen zitten boordevol eiwitten en vezels, terwijl de krieltjes een perfecte, aardse aanvulling vormen. Deze combinatie zorgt voor een voedzaam gerecht dat zowel vullend als hartverwarmend is. Perfect voor een gezellige avond met familie of vrienden, of gewoon voor jezelf als je behoefte hebt aan comfortfood. Dit recept komt uit ‘Het plantaardige kookboek’ van Deliciously Ella, en vandaag mogen wij het recept met jullie delen!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de stoofpot

Hoe maak je deze stoofpot met linzen en krieltjes?

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C).

Stap 2

Leg de krieltjes op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en schep ze even om. Zet ze 25-30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal ze eruit en zet ze opzij.

Stap 3

Verhit terwijl de krieltjes in de oven zitten een pan met een scheutje olijfolie en bak de ui, bleekselderij, knoflook en wortel 25-30 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Voeg de bouillon, tomatenpuree en komijn toe en bak alles nog 5 minuten; roer het zo nu en dan door om te voorkomen dat het aan de bodem van de pan blijft plakken. Doe de groene linzen erbij en zet alles onder water. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat het gerecht 35-40 minuten pruttelen tot de linzen zacht zijn.

Stap 4

Meng als de linzen zacht zijn en het water is ingekookt tot een stoofpotachtige dikte de geroosterde krieltjes, tomaten uit blik en boerenkool erdoor en stoof alles nog 5-10 minuten. Proef of er nog zout en peper bij moet en strooi de peterselie erover vlak voor je serveert.

Heb jij dit recept voor een stoofpot met linzen gemaakt?

Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd.

Benieuwd naar de beste braadpan om dit stoofgerecht in te maken? Dan moet je dit artikel eens lezen!

Deliciously Ella Het plantaardige kookboek

€ 69,95

bol.com

deliciously ella het plantaardige kookboek

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

3 Reacties

Was lekker maar heb nog wel wat misopaste en gochuang paste toegevoegd. Heerlijk hartig en pittig.

18:24 18 februari 2024

Hi Annemieke, klinkt kei lekker! Fijn dat het in de smaak viel :). Groetjes, Saar

16:52 19 februari 2024

Heerlijk!! Heb er ook nog een blik witte bonen (in tomatensaus) bij gedaan, wat champignons en wat chili peper. Stoer comfortfood! Heb het nog met wat geroosterd knoflook/peterselie brood geserveerd, om lekker te "soppen". Gaat vaker op tafel komen! thx!

11:51 19 januari 2024

De stoofpot was heerlijk. Bleekselderij en boerenkool heb ik vervangen door courgette (courgette na 20 min toegevoegd) Simpel en gezond. Daar hou ik van!

11:51 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.