Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de stoofpot
Hoe maak je deze stoofpot met linzen en krieltjes?
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C).
Stap 2
Leg de krieltjes op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en schep ze even om. Zet ze 25-30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal ze eruit en zet ze opzij.
Stap 3
Verhit terwijl de krieltjes in de oven zitten een pan met een scheutje olijfolie en bak de ui, bleekselderij, knoflook en wortel 25-30 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Voeg de bouillon, tomatenpuree en komijn toe en bak alles nog 5 minuten; roer het zo nu en dan door om te voorkomen dat het aan de bodem van de pan blijft plakken. Doe de groene linzen erbij en zet alles onder water. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat het gerecht 35-40 minuten pruttelen tot de linzen zacht zijn.
Stap 4
Meng als de linzen zacht zijn en het water is ingekookt tot een stoofpotachtige dikte de geroosterde krieltjes, tomaten uit blik en boerenkool erdoor en stoof alles nog 5-10 minuten. Proef of er nog zout en peper bij moet en strooi de peterselie erover vlak voor je serveert.
Heb jij dit recept voor een stoofpot met linzen gemaakt?
Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd.
Benieuwd naar de beste braadpan om dit stoofgerecht in te maken? Dan moet je dit artikel eens lezen!
Deliciously Ella Het plantaardige kookboek
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
3 Reacties
Was lekker maar heb nog wel wat misopaste en gochuang paste toegevoegd. Heerlijk hartig en pittig.
18:24 18 februari 2024Hi Annemieke, klinkt kei lekker! Fijn dat het in de smaak viel :). Groetjes, Saar
16:52 19 februari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Heerlijk!! Heb er ook nog een blik witte bonen (in tomatensaus) bij gedaan, wat champignons en wat chili peper. Stoer comfortfood! Heb het nog met wat geroosterd knoflook/peterselie brood geserveerd, om lekker te "soppen". Gaat vaker op tafel komen! thx!
11:51 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
De stoofpot was heerlijk. Bleekselderij en boerenkool heb ik vervangen door courgette (courgette na 20 min toegevoegd) Simpel en gezond. Daar hou ik van!
11:51 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.