DIY TREND: purple porridge
Lieske van der Waals

DIY TREND: purple porridge

maandag 29 oktober 2018
Porridge, in Nederland ook wel bekend als havermout, heeft de afgelopen tijd een terugkeer gemaakt naar de ontbijttafel, zo ook naar die van mij! Vanochtend deelden we al de mooiste Instagram foto’s hiervan. Porridge is in een nieuw jasje gestoken en zie je voorbijkomen in de mooiste kleuren met de beste smaken. Zelf ben ik dol op bosbessen en mocht dat nou net zijn wat purple porridge zijn dieppaarse kleur geeft. Het recept vind je hier!

Wat heb je nodig?
Voor 1 grote portie
50 g havermoutvlokken
150 g bosbessen
350 ml amandelmelk, ongezoet
1 tl vanille extract

Toppings
1/2 banaan, in plakjes
2 el blanke amandelen
2 el kokosschaafsel

Hoe maak je purple porridge?
Verwarm de havervlokken samen met de amandelmelk en bosbessen langzaam in een steelpan. Voeg het vanille extract toe aan het mengsel. Roer af en toe met een houten lepel door de pan zodat de havermout niet vastplakt aan de bodem. Laat ongeveer 5 minuten pruttelen en serveer in een kom. Versier de porridge met de banaan, het kokosschaafsel, de noten en bosbessen naar smaak.

Smakelijk!

Tip
Als je de porridge te dik vindt van structuur, voeg dan een beetje water of plantaardige melk toe en roer goed door.

Heb jij de deze purple porridge gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.