Porridge, in Nederland ook wel bekend als havermout, heeft de afgelopen tijd een terugkeer gemaakt naar de ontbijttafel, zo ook naar die van mij! Vanochtend deelden we al de mooiste Instagram foto’s hiervan. Porridge is in een nieuw jasje gestoken en zie je voorbijkomen in de mooiste kleuren met de beste smaken. Zelf ben ik dol op bosbessen en mocht dat nou net zijn wat purple porridge zijn dieppaarse kleur geeft. Het recept vind je hier!
Wat heb je nodig?
Voor 1 grote portie
50 g havermoutvlokken
150 g bosbessen
350 ml amandelmelk, ongezoet
1 tl vanille extract
Toppings
1/2 banaan, in plakjes
2 el blanke amandelen
2 el kokosschaafsel
Hoe maak je purple porridge?
Verwarm de havervlokken samen met de amandelmelk en bosbessen langzaam in een steelpan. Voeg het vanille extract toe aan het mengsel. Roer af en toe met een houten lepel door de pan zodat de havermout niet vastplakt aan de bodem. Laat ongeveer 5 minuten pruttelen en serveer in een kom. Versier de porridge met de banaan, het kokosschaafsel, de noten en bosbessen naar smaak.
Smakelijk!
Tip
Als je de porridge te dik vindt van structuur, voeg dan een beetje water of plantaardige melk toe en roer goed door.
Heb jij de deze purple porridge gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Wat heb je nodig?
Voor 1 grote portie
50 g havermoutvlokken
150 g bosbessen
350 ml amandelmelk, ongezoet
1 tl vanille extract
Toppings
1/2 banaan, in plakjes
2 el blanke amandelen
2 el kokosschaafsel
Hoe maak je purple porridge?
Verwarm de havervlokken samen met de amandelmelk en bosbessen langzaam in een steelpan. Voeg het vanille extract toe aan het mengsel. Roer af en toe met een houten lepel door de pan zodat de havermout niet vastplakt aan de bodem. Laat ongeveer 5 minuten pruttelen en serveer in een kom. Versier de porridge met de banaan, het kokosschaafsel, de noten en bosbessen naar smaak.
Smakelijk!
Tip
Als je de porridge te dik vindt van structuur, voeg dan een beetje water of plantaardige melk toe en roer goed door.
Heb jij de deze purple porridge gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Lees ook
In mijn keuken
- 23 December 2025
Bewust genieten in december: nieuwe Lovechock-smaken om bij weg te dromen
December staat vaak in het teken van gezelligheid: etentjes, lange avonden en nét iets vaker dan normaal iets zoets
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.