Vegan ramen met paddenstoelenbouillon
Lieske van der Waals

Vegan ramen met paddenstoelenbouillon

vrijdag 28 maart 2025
Naar recept
Vegan ramen, wij zijn er dol op! Ramen is er in zoveel verschillende versies en eigenlijk kun je er alle kanten mee op. Kies je bouillon, groenten en toppings en je hebt een hele voedzame maaltijd. Probeer bijvoorbeeld eens dit recept met ramen en paddenstoelen! Super lekker.

Ingrediënten

Voor

4

personen

Wat heb je nodig?

Voor 2 liter paddenstoelenbouillon:

Hoe maak je de paddenstoelenbouillon?

Stap 1

Breng het water in een grote pan aan de kook met de gedroogde- en verse paddenstoelen, zeewier, bosui en gember. Laat dit 30 minuten staan op middelhoog vuur.

Stap 2

Draai het vuur uit en laat de bouillon 3 uur trekken.

Stap 3

Zeef de bouillon en verhit deze samen met de sojasaus voor het serveren van de soep.

Hoe maak je de ramen soep?

Stap 1

Snijd de tofu in blokjes en marineer in de hoisin saus. Zet apart.

Stap 2

Ondertussen maak je met behulp van een spirelli noedels van de courgette.

Stap 3

Kook de broccoli-asperge in ruim kokend water gaar in 4 minuten. Giet af en zet apart. Zet ondertussen de paddenstoelenbouillon op het vuur.

Stap 4

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen.

Stap 5

Zet de gebakken paddenstoelen apart en verhit nog een scheutje olie in de pan, hierin bak je de tofu blokjes.

Stap 6

Maak de borden op door de courgette noedels in het midden van het bord te leggen met de tofu, paddenstoelen en broccoli-asperges. Giet hier voorzichtig de bouillon bij. Garneer met de nori vlokken en zwarte sesamzaadjes. Naar smaak kan je nog sesam-olie, chili-olie, of hete rode saus toevoegen aan je ramen soep.

Heb jij dit recept geprobeerd?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

2 Reacties

Het ziet er trouwens wel lekker uit, dit recept!

11:59 19 januari 2024

Misschien een domme vraag, maar wat is nu precies 'ramen'? Een soort soep, of het feit dat het in een ronde kom geserveerd wordt? Of een bepaald ingredient? Misschien lees ik er overheen...

11:59 19 januari 2024

Hoi Marianne, goede vraag! Ramen is niet zozeer de noedel, maar de naam van het gerecht waar ze in gebruikt worden, namelijk de Japanse noedel soep (ramen). Ik hoop dat dit je vraag beantwoord! Groetjes, Lieske

11:59 19 januari 2024

Ik heb een vraag: Hoeveel gram gedroogde paddestoelen is "12 gedroogde paddenstoelen" ongeveer? Ik kan namelijk alleen gesneden gedroogde paddestoelen vinden in de winkel.

11:59 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.