Het mediterrana forest feast kookboek: empanadas met portobello
Enza Bom

Het mediterrana forest feast kookboek: empanadas met portobello

maandag 18 mei 2020
De mediterraanse keuken komt uit het gebied rond de Middellandse Zee. Tijdens een lange vakantie zijn dit de plekken waar Erin Gleeson geïnspireerd raakte voor haar nieuwste boek: Het mediterrane forest feast kookboek. Eerder deelden wij haar recept voor aperol spritz met grapefruit en tijm. Vandaag delen wij het recept voor empanadas met portobello!

Met vlees gevulde empanadas zijn tapas uit de oven. Het hapje is vooral in Noord-Spanje te vinden. Je kunt de empanadas gemakkelijk vegetarisch maken, en ze met vrijwel elke soort groente vullen, of met een zoete vulling van fruit & noten.

Ingrediënten
2 portobellohoeden
½ ui
2 tenen knoflook
kant-en-klaar korstdeeg

Bereidingswijze

  1. Snijd de portobello, ui en knoflook in blokjes en bak deze in 3 el olijfolie met een snufje zout en peper op halfhoog tot laag vuur. Roer er na 10 minuten 75 gram gele rozijnen door. Laat alles nog 10 minuten stoven of tot de paddenstoelen geslonken en gaar zijn. 

  2. Neem de pan van het vuur en roer er 55 gram geschaafde pittige cheddar door. Laat het mengsel iets afkoelen.

  3. Rol kant-en-klaar korstdeeg uit tot een cirkel van 25 cm doorsnee en snijd hem in vieren. Lepel de paddenstoelen op de ene helft van elke deegdriehoek, sla het deeg dubbel en druk de randen stevig op elkaar. Leg de empanadas naast elkaar op een bakplaat en prik ze in met een vork.

  4. Bak ze 15-20 minuten in de oven op 190 graden tot ze goudbruin zijn. Eet ze zo op zich of met een dipsaus erbij, bijvoorbeeld yoghurt (naturel of gemengd met een pittige saus).


Heb jij dit recept gemaakt, of een ander recept uit Het mediterrane forest feast kookboek? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Het mediterrane forest feast kookboek
Erin Gleeson
Uitgever: Fontaine Uitgevers
ISBN:9789059569768
Prijs: 29,99

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.