Geroosterde bloemkoolsalade met een frisse tahin-citroen dressing
Karlijn Swaen

Geroosterde bloemkoolsalade met een frisse tahin-citroen dressing

zondag 03 november 2024
Naar recept
Geroosterde groenten gaan heel goed in een salade als je het ons vraagt. En wat zo leuk is aan deze heerlijke salade, is dat je niet alleen de roosjes van de bloemkool gebruikt, maar ook de bladeren. Hierdoor hoef je niets te verspillen! De bladeren worden lekker krokant in de oven en de tahin-citroen dressing en de granaatappelpitjes maken het helemaal af.

Geroosterde bloemkool


Bloemkool is een heerlijke en veelzijdige groente die eenvoudig te bereiden is en vol zit met smaak. Door bloemkool te roosteren, krijgt het een rijke, licht nootachtige smaak en een knapperige buitenkant, terwijl het van binnen zacht blijft. Bloemkool roosteren is een hartstikke populaire manier van bereiden en als je het eens probeert wil jij ook nooit meer anders!


In deze salade roosteren we ook de bladeren van de bloemkool weg. Zo hebben we geen verspilling, maar deze bladeren voegen ook extra smaak toe. Win-win!

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de geroosterde bloemkoolsalade

Ingrediënten voor de dressing

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder het blad van de bloemkool en bewaar dit voor later. Snijd de bloemkool in roosjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg wat zonnebloemolie, de helft van het komijnzaad en zout en peper toe. Rooster voor 30 minuten in het midden van de oven. Voeg na 10 minuten ook het blad van de bloemkool toe met wat zonnebloemolie, de rest van het komijnzaad en zout en peper.

Stap 2

Meng de ingrediënten voor de dressing samen in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Verdeel de spinazie over een saladeschaal of vier borden, gevolgd door de linzen, de geroosterde bloemkoolroosjes en bladeren en de cherrytomaten. Garneer de salade met de granaatappelpitjes en peterselie. Serveer met de dressing.

Heb jij dit recept voor een geroosterde bloemkoolsalade gemaakt?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook en op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.