Recepten
Voor mij brengt geen enkel gerecht zoveel comfort als lasagne. Heerlijk verwarmend in de wintermaanden en ook ideaal om voor te schotelen aan gezelschap! De komende tijd deel ik mijn favoriete recepten op het blog, vandaag: groene pesto lasagne met broccoli en courgette.
Ingrediënten
Voor de lasagne
250 g lasagnebladen
1 courgette, in de lengte in plakken
0,5 broccoli, in plakken
350 g groene asperges
300 g spinazie
250 g ricotta
zout en peper
Voor de groene pesto
200 g rucola
60 g pijnboompitten, geroosterd
80 ml extra vierge olijfolie
1 citroen, sap en rasp
Extra nodig:
ovenschaal
Bereidingswijze
Smakelijk!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
Voor de lasagne
250 g lasagnebladen
1 courgette, in de lengte in plakken
0,5 broccoli, in plakken
350 g groene asperges
300 g spinazie
250 g ricotta
zout en peper
Voor de groene pesto
200 g rucola
60 g pijnboompitten, geroosterd
80 ml extra vierge olijfolie
1 citroen, sap en rasp
Extra nodig:
ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Zet een pan met water op het vuur en kook de broccoli 5 minuten. Snijd de onderkant van de asperges en kook deze de laatste 2 minuten mee met de broccoli. Giet af en zet apart.
- Plaats voor de pesto alle ingrediënten in de keukenmachine en blend tot een gladde pesto. Is de pesto te dik? Voeg dat een klein beetje water toe.
- Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak hierin de spinazie totdat deze al het vocht heeft losgelaten. Haal van het vuur, laat afkoelen en meng met de ricotta. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper en zet apart.
- Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de pesto. Bedek deze laag met courgetteplakken gevolgd door lasagnebladen. Bestrijk met een laag van het ricotta-spinaziemengsel. Verdeel hier de helft van de broccoli en asperges over, gevolgd door een laag courgetteplakken met daaroplasagne bladen. Herhaal deze stappen tot het spinazie-ricottamengsel op is. Eindig met een laag van courgetteplakken en bedek deze met de overgebleven pesto. Bak de lasagne 30 minuten in de oven.
Smakelijk!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.