Een aardappelsalade met een frisse twist. Dat is de salade van krieltjes en doperwten uit het kookboek ‘Groente menu’s’. Deze heerlijke salade is een perfect bijgerecht als onderdeel van een diner of als een lekkere lunch. Krijg jij ook al trek? Lees dan verder voor het recept!
Ingrediënten
1 citroen, de schil, geraspt
500 g krieltjes met schil, gekookt en gehalveerd
200 g doperwten, beetgaar gekookt
4 el zure room, losgeklopt
5 g bieslook
olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze
1. Roer de zure room met het bieslook tot een glad mengsel.
2. Voeg een scheutje olijfolie en zout en peper naar smaak toe en roer nogmaals goed door.
3. Meng de overige ingrediënten erdoor.
4. Bestrooi met de citroenrasp.
Heb jij dit recept geprobeerd? Tag ons dan op Instagram via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier en laat ons je creatie zien! Wij zijn benieuwd.
Ingrediënten
1 citroen, de schil, geraspt
500 g krieltjes met schil, gekookt en gehalveerd
200 g doperwten, beetgaar gekookt
4 el zure room, losgeklopt
5 g bieslook
olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze
1. Roer de zure room met het bieslook tot een glad mengsel.
2. Voeg een scheutje olijfolie en zout en peper naar smaak toe en roer nogmaals goed door.
3. Meng de overige ingrediënten erdoor.
4. Bestrooi met de citroenrasp.
Heb jij dit recept geprobeerd? Tag ons dan op Instagram via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier en laat ons je creatie zien! Wij zijn benieuwd.
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.