Harira
Na een bezoek aan het prachtige land Marokko en het proberen van deze lokale soep: liefde op het eerste gezicht – of beter gezegd: op de eerste hap! Sindsdien is het een favoriet recept in onze keuken, echt comfort food dat ons telkens weer terugbrengt naar Marokko.
Harira is een heerlijke, kruidige soep die vaak wordt gegeten tijdens de ramadan in Marokko, maar die eigenlijk het hele jaar door heerlijk smaakt. De soep is oorspronkelijk een stevige maaltijdsoep met vlees, maar wij maken hem vegetarisch, en dat doet zeker niet af aan de smaak! Met een basis van tomaten, kikkererwten, linzen en een mix van warme specerijen, is harira vol van smaak en heerlijk vullend.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de Marokkaanse harira
Hoe maak je deze Marokkaanse soep?
Stap 1
Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak beiden fijn. Als je de soep iets minder pittig wilt kun je ook een halve rode peper toevoegen.
Stap 2
Verhit olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, gember en peper aan. Wanneer de ui glazig begint te worden, voeg je de tomatenpuree en de kruiden toe. Bak dit 2 minuten mee.
Stap 3
Voeg vervolgens de tomatenblokjes, bouillon, linzen, wortel en bleekselderij toe. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken op lage temperatuur, zodat de linzen gaar worden.
Stap 4
Voeg de kikkererwten toe en verwam de soep nog 5 minuten op laag. Garneer met pompoenpitten en eventueel een gekookt eitje.
Heb jij deze Marokkaanse harira soep geprobeerd?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Recept en beeld: Feelgoodbyfood
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
10 Reacties
Bij de ingrediënten staat gember, maar is in de bereidingswijze niet terug te vinden. Ik heb die dus maar fijngesneden en meegefruit. Misschien aanpassen?
12:05 19 januari 2024Hi Els, Dank je wel dat je ons hierop wijst! Ik heb het aangepast:) Lieve groet, Jitske
12:05 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Hoi, pureer je voor of nadat je de kikkererwten hebt toegevoegd?
12:05 19 januari 2024Hi Annemarie, je pureert de soep voordat je de kikkererwten hebt toegevoegd. Deze voeg je na het pureren toe voor een lekkere bite :-)
12:05 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Nog wat extra kruiden toegevoegd, lekkere frisse smaak en voedzaam, goed te combineren met Libanees platbrood
12:05 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Gisteren als voorgerecht gemaakt voor 6 personen (soepkommen half vol), groot succes, veel complimenten gekregen. Bedankt voor het recept! Maurice
12:05 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.