Ingrediënten
Voor
personen
Voor de toppings
Voor het deeg
Voor de knoflookolie
Zo maak je de hartige galette met groenten en vijgen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2
Begin met het maken van het deeg. Snijd de boter in blokjes en doe dit samen met de bloem, zout en tijm in een kom. Mix met een keukenmachine of handmixer tot een kruimelig deeg. Voeg het water toe en kneed tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel meer water toe als het deeg droog is. Kneed het deeg tot een bal, wikkel in folie en leg een half uur in de koelkast.
Stap 3
Meng de ingrediënten voor de knoflookolie in een kom en zet apart.Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot een grote ronde lap met een dikte van ongeveer 0,5 cm.
Stap 4
Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Begin met het verdelen van de courgetteplakjes in het midden van het deeg, houd voldoende ruimte over aan de randen. Verdeel de prei, gele paprika, ui en artisjokharten over de courgette. Breng op smaak met zout en peper. Vouw de randen naar binnen. Bestrijk de randen eventueel met wat plantaardige melk voor wat glans. Besprenkel de galette met de knoflookolie.
Stap 5
Bak de galette in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin.Garneer de galette met de vijgen, walnoten en zigzag de balsamico crema er overheen. Serveer direct.
Heb jij deze hartige galette met groenten en vijgen al gemaakt? Wat vond je er van?
Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Bij ingrediënten: bakpoeder. Bij stap 2 (deeg) geen bakpoeder meer. Alle groenten met snijvorm behalve paprika. Blokjes, repen? Heb het deeg glutenvrij gemaakt met rijst-, boekweit- en gierstmeel + beetje extra olie en water.
18:18 07 juli 2024Hi Jo. Dankjewel voor je berichtje, het bakpoeder is verloren gegaan inderdaad. Ik heb het aangepast! De paprika hebben wij in blokjes gesneden, maar je kunt er ook voor kiezen om het in reepjes te houden. Wat leuk om te lezen dat je dit recept gemaakt hebt, was het lekker? Liefs, Karlijn
11:20 11 juli 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Die galette ziet er heerlijk èn zeer aantrekkelijk uit. Ik ga het zeker proberen te maken maar of het deeg ook lukt?! Dat is altijd zo’n halfgare toestand en dat vrees ik hier ook weer bij omdat je niet eerst alleen de galette bakt - zonder belegsels -. Ik laat het zeker weten !
11:35 19 januari 2024Hi Lily, Ik hoop dat de galette ook bij jou lekker uit de oven komt, succes! Liefst, Bibian
11:35 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.