Hoe maak je een gepocheerd ei?
Isabel Boerdam

Hoe maak je een gepocheerd ei?

zaterdag 14 mei 2016
Een gepocheerd ei maken is stiekem heel erg makkelijk. Bekijk hier het filmpje en je leert het binnen 1 minuut!

https://www.youtube.com/watch?v=mZj0zu-Otlg

 

- Breng ruim water aan de kook in een steelpan
- Voeg 2 eetlepels azijn toe
- Wacht tot het water kookt
- Maak een draaikolk met de steel van een pollepel
- Breek een vers ei open en laat het precies in de draaikolk vallen
- Pocheer het ei gedurende 3,5 minuut op laag vuur
- Haal het ei voorzichtig uit het water met een schuimspaan
- Laat het ei afkoelen in een bakje koud water
- Laat het ei uitlekken op een keukenpapiertje

Aansnijden maar!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.