Curry is één van de fijnste vegetarische gerechten. Op een vrij eenvoudige manier krijg je een gerecht boordevol groenten en smaken. Currypasta kan je gewoon in de supermarkt kopen, maar hoe lekker is het als je het zelf maakt! Zo weet je zeker dat er in zit wat jij lekker vindt en er geen ingrediënten inzitten die je liever niet hebt. In groene currypasta zitten verschillende kruiden en onder andere citroengras en laos (gember). De geuren van alle ingrediënten bij elkaar zijn zo ontzettend lekker, vooral de citroengras! Chantal van Feelgoodbyfood deelde met ons haar recept!
Ingrediënten
2 el olie
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
3 stengels citroengras
4 cm laos (of gember)
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 groene pepers
sap + schil van halve limoen
snuf tl zout
Bereidingswijze
Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en snijd het citroengras in kleine stukjes. Pel en snipper de sjalotten. Schil de laos en hak de laos en knoflook fijn. Snijd de pepers fijn (mocht je niet tegen pittig kunnen, verwijder dan de zaadlijsten). Rasp de schil van de limoen.
Je kunt de currypasta maken met een keukenmachine, vijzel of beiden gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar beiden. Gooi alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een grove structuur. Schep vervolgens alles in een vijzel en maal alles fijn. Hierdoor komen de smaken van de ingrediënten goed vrij. Klaar is je currypasta!
Hier vind je een heerlijk groene curryrecept. Heb jij de currypasta gemaakt? Verras ons met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
2 el olie
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
3 stengels citroengras
4 cm laos (of gember)
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 groene pepers
sap + schil van halve limoen
snuf tl zout
Bereidingswijze
Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en snijd het citroengras in kleine stukjes. Pel en snipper de sjalotten. Schil de laos en hak de laos en knoflook fijn. Snijd de pepers fijn (mocht je niet tegen pittig kunnen, verwijder dan de zaadlijsten). Rasp de schil van de limoen.
Je kunt de currypasta maken met een keukenmachine, vijzel of beiden gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar beiden. Gooi alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een grove structuur. Schep vervolgens alles in een vijzel en maal alles fijn. Hierdoor komen de smaken van de ingrediënten goed vrij. Klaar is je currypasta!
Hier vind je een heerlijk groene curryrecept. Heb jij de currypasta gemaakt? Verras ons met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.