Maza
Yes, let's talk Maza! Als je op zoek bent naar een feestje op je bord, dan is Maza absoluut de perfecte keuze. Hun assortiment van heerlijke en voedzame producten is niet alleen vegetarisch en veganistisch, maar ook nog eens vrij van kunstmatige kleurstoffen en aroma's.
En het beste van alles? Met smaken uit het verre oosten, komen de producten toch van Hollandse bodem! Zaandam om precies te zijn! Bij Maza snappen ze de kunst van smaken met elkaar mixen e matchen, waardoor ze een enorm breed assortiment aan hoemoes, falafel en groentespreads hebben. Dus of je nu een feestje voor één persoon of voor tien personen plant, Maza heeft alles wat je nodig hebt!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Voor de gekaramaliseerde rode ui
Om mee te dippen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C en verdeel de wortel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster de wortel 25 minuten in het midden van de oven totdat deze goudbruin is geworden.
Stap 2
Verhit ondertussen olie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en fruit de ui met een flinke snuf zout totdat deze glazig begint te worden. Bak nog 10 minuten op lage temperatuur. Voeg de witte wijnazijn en de suiker toe en bak nog 20 minuten op lage temperatuur, waarbij je regelmatig roert. Bereid het Libanees brood volgens de instructies op de verpakking en scheur in grove stukken.
Stap 3
Verdeel de Hoemoes Tabouleh kruiden over een grote serveerplank of bord, en verdeel hierover de zongedroogde tomaat, peterselie, gekarameliseerde rode ui en gegrilde wortel. Serveer samen met het Libanees brood, de komkommer en de paprika.
Heb jij dit recept geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vind in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.