Indiase tandoori met bloemkool en paneer
Lieske van der Waals

Indiase tandoori met bloemkool en paneer

maandag 06 september 2021
Naar recept

Vandaag staat er een vegetarische Indiase tandoori met bloemkool en paneer op het menu. Ken jij deze curry al? Vaak is curry een gekruid, sausachtig gerecht dat wordt gekookt in een Aziatische stijl. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je een currypasta hebt gemaakt, kun je toppings naar keuze toevoegen. Lekker gezond met veel groenten: curry! 

Ingrediënten

Voor

4

personen

Wat heb je nodig?

Voor de tandoori currypasta

Bereidingswijze

Stap 1

Maak de currypasta door in een vijzel of keukenmachine alle ingrediënten fijn te malen, net zo lang tot de ingrediënten aan elkaar blijven plakken en er een pasta ontstaat.

Stap 2

Begin met het koken van de groenten. Zet twee pannen op met kokend water, één voor de bloemkool en één voor de aardappelen. Kook de aardappelen in 10 minuten gaar. Giet af en zet apart.

Stap 3

Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en kook deze in de andere pan met kokend water in 5-8 minuten beetgaar. Giet af en zet apart tot later gebruik.

Stap 4

Verhit de olie in een wokpan. Wanneer deze is opgewarmd, voeg je currypasta toe. Pas op dat je de currypasta niet aanbakt. Voeg de kokosmelk na 3 minuten toe aan de pan met currypasta. Laat het geheel 5 minuten koken.

Stap 5

Snijd ondertussen de paneer in blokjes.

Stap 6

Voeg de bloemkoolroosjes en aardappelblokjes samen met de blokjes paneer toe aan het curry-kokosmelk mengsel. Laat het geheel nog 5 minuten sudderen op middelhoog vuur.

Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!  

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

2 Reacties

Wat kan ipv de paneer als je t vegan wil maken?

11:56 19 januari 2024

Ik heb tofublokjes genomen en handje noten erbij. Tofu heb ik even in de curry laten marineren

11:56 19 januari 2024

Wat is onder?

11:56 19 januari 2024

Hoi Charlotte, bedoel je de verwijzing naar het recept van de currypasta die eronder staat? Die staat namelijk onder de eerder genoemde ingrediënten. Veel kookplezier! Groetjes, Lieske

11:56 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.