Indonesische keuken: urab sayuran salade + zelfgemaakte sambal
Lieske van der Waals

Indonesische keuken: urab sayuran salade + zelfgemaakte sambal

donderdag 27 september 2018

Vandaag delen wij het recept voor belado terong: gebakken aubergine met een flinke hoeveelheid chilisaus. De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de inspiratie uit onze favoriete restaurants gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Indonesische keuken aan de beurt, hiervoor deden wij inspiratie op bij Mama Makan. Wij delen de lekkerste vegetarische recepten voor op de Indische rijsttafel! Vandaag delen wij het recept voor urab sayuran salade én zelfgemaakte sambal! Wat heb je nodig? Voor 4 personen 150 g kool, in reepjes, geblancheerd 150 g spinazie 150 g sperziebonen, in stukken van 2,5 cm, geblancheerd 150 g taugé, geblancheerd 300 g geraspte kokosnoot, geroosterd 2 rode chilipepers, zaadlijsten verwijderd en gesneden 2 eetlepels gebakken uitjes Voor de dressing 2 eetlepels zonnebloemolie 4 eetlepels sambal 3 kaffir blaadjes, gehakt 1 eetlepel palmsuiker 40 g gember, schil verwijderd en geraspt zwarte peper naar smaak Voor de zelfgemaakte sambal 60 ml zonnebloemolie 100 g sjalot, geschild en gesneden 75 g knoflook, geperst 25 g rode chilipeper, fijngesneden 0,5 theelepel tamarindepasta Hoe maak je deze urab sayuran salade?



  1. Je begint met het maken van de sambal. Verhit olie in de pan, voeg sjalot en knoflook toe en fruit 2 minuten. Voeg chilipeper en tamarindepasta toe, fruit tot het mengsel mooi kleurt en kruidig ruikt. Blend dit mengsel tenslotte in de keukenmachine of in een vijzel. Zet apart.

  2. Meng in een kom de ingrediënten voor de dressing. Meng hier je zelfgemaakte sambal doorheen

  3. Meng in een andere kom meng je de groenten met de kokos.

  4. Meng de salade met de sambaldressing, garneer met de gebakken uitjes en serveer direct.


Smakelijk! Mama Makan - Spinozastraat 61, 1018 HJ Amsterdam - www.mamamakan.com 

Ben jij bij Mama Makan geweest?

Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie op de website, Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Op zoek naar meer Indonesische recepten? Neem dan eens hier een kijkje!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.