Japanse curry met krokante vega kip
Lauren Kreijger

Japanse curry met krokante vega kip

vrijdag 12 juni 2020
Naar recept

Vandaag delen we het recept voor Japanse curry met krokante vega kip: Katsu curry! Dit is één van de meest bekende gerechten uit Japan. Dit gerecht bestaat uit rijst, een dikke currysaus en knapperige stukjes kip. Er zijn heel veel recepten van dit gerecht te vinden, maar wij houden het graag zo simpel mogelijk (en natuurlijk vega!) Zie hier onze versie van de bekende Katsu curry!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

Voor de curry

Bereidingswijze

Stap 1

Roer de eieren los. Doe de bloem, ei en panko broodkruim in drie verschillende schaaltjes. Meng de kipstukjes eerst door het bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de panko. Zet de kipstukjes voor nu even aan de kant. We gaan eerst aan de slag met de curry!

Stap 2

Pel de ui en knoflook en snijd deze fijn.

Stap 3

Schil de wortels en rasp ook deze fijn.

Stap 4

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg hier de ui, wortel en knoflook aan toe. Laat enkele minuten bakken totdat de ui glazig is geworden. Voeg hierna de overige kruiden toe.

Stap 5

Wanneer je de kruiden begint te ruiken, voeg je de bloem toe. Roer door de kruiden en voeg beetje bij beetje de vegetarische bouillon toe, gemaakt van 500 ml gekookt water en ½ groentebouillonblokje. Belangrijk! Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen.

Stap 6

Voeg de sojasaus en honing toe. Breng aan de kook, zet het vuur wat lager en laat 10-15 minuten sudderen tot de curry is ingedikt. Voeg in de laatste twee minuten de koriander toe.

Stap 7

Bereid in de tussentijd de rijst en de kip. Verhit voor de kip 2 el olijfolie in een pan. Bak de kipstukjes in ongeveer 5 minuten aan beide zijden krokant.

Stap 8

Vul vier borden met wat rijst en maak ze af met een flinke lepel currysaus en een goede portie krokante kip.

Ga jij onze vega Katsu curry maken? Verras ons dan met een foto van jouw creatie en plaats deze op Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!  

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

2 Reacties

Bij zowel de gember als de koriander is het de vraag of je het poeder of het verse product bedoelde?

11:59 03 september 2025

Hi Jaco! Als we spreken van eet- of theelepels hebben we het vaak over het poedervorm. Bij gember zou er anders centimeter staan en bij koriander gram/takjes. Eet smakelijk! Liefs, Karlijn

14:09 04 september 2025

Gek recept. De vegakip paneren is een goed idee, maar de curry is erg bitter met al die gemalen kruiden erin. In de opgeschreven verhouding (2 el kurkuma!) is het eigenlijk niet te eten.

11:43 19 januari 2024

Hi Jesper, Wat jammer dat de curry niet naar je smaak is, je kan natuurlijk hierin zelf experimenteren en de kurkuma weglaten of halveren. Wellicht komt de curry dan wel meer uit zijn verf! :-) Groetjes, Daniëlle

11:43 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.