Japanse vegetarische tantanmen ramen
Lieske van der Waals

Japanse vegetarische tantanmen ramen

dinsdag 14 augustus 2018
Naar recept

Vandaag staat er vegetarische tantanmen ramen op het menu. Ken jij ramen al? Ramen is de Japanse noedelsoep waarbij de bouillon en de toppings erg belangrijk zijn. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je de bouillon hebt gekookt, krijg je een intense smaak waardoor je weinig kruiden hoeft toe te voegen. Lekker gezond met veel groenten: Japanse ramen!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Wat heb je nodig?

Voor het gehakt

Toppings

Hoe maak je het?

Stap 1

Verwarm de oven voor op 225°C. Op een met bakpapier beklede bakplaat plaats je de zoete aardappel en champignons. Bestrijk deze met de chiliolie en rooster in 30 minuten gaar. Zet de oven nog niet uit, maar draai deze zachter naar 200°C.

Stap 2

Blancheer ondertussen de paksoi in een pan met kokend water.

Stap 3

Verwarm de bouillon op middelhoog vuur. Wanneer de bouillon kookt, voeg je de geroosterde groenten en tahin toe. Blend alles met behulp van een staafmixer of keukenmachine tot een gladde soep. Zet apart.

Stap 4

Halveer de tomaten en plaats deze op een bakplaat met olie, peper en zout. Rooster de tomaten 20 minuten.

Stap 5

Meng voor de tantanmen het vegetarisch fijngehakt met de bosui, rode peper, gember, chilibonenpasta, sesamolie en sojasaus. Zet een wok op hoog vuur en verhit hierin de olie. Bak het vegetarisch fijngehakt-mengsel in 6 minuten krokant, terwijl je dit constant in beweging houdt, zodat het niet aanbakt.

Stap 6

Tijd om de kommen op te maken! Plaats de taugé, geroosterde tomaat, wortel, paksoi en vegetarisch fijngehakt in de kom. Giet hieroverheen de groentebouillon.

Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.