Kerstmenu: olijfolie cake met glazuur
Lieske van der Waals

Kerstmenu: olijfolie cake met glazuur

vrijdag 22 december 2017
[et_pb_section admin_label="section"]
[et_pb_row admin_label="row"]
[et_pb_column type="4_4"]
[et_pb_text admin_label="Text"]
Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op vier personen)! Vandaag het nagerecht: olijfolie cake. Deze frisse cake is afgewerkt met een sneeuwwitte laag glazuur. Een mooie afsluiter van het diner.

Wat heb je nodig?
1 bakvorm 20cm doorsnee
50g bloem
2 ½ tl bakpoeder
125g amandelen
200g witte basterdsuiker
250ml olijfolie
5 eieren
1 ½ tl rozemarijn
Rasp van 2 citroenen
Voor het glazuur:
300g poedersuiker
1 1/2 tl water
1 1/2 tl citroensap

Hoe maak je deze olijfolie cake met glazuur?
Verwarm de oven voor op 160⁰C. Vet de taartvorm in. Tip! Gebruik een bak-spray om de taartvorm in te vetten. Invetten met boter is ook een goed alternatief. Plaats bloem op de bodem van en zijkant van de taartvorm. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Plaats de bloem, het amandelmeel en bakpoeder in een kom en zeef deze over in een andere kom. Voeg aan dit mengsel ook de suiker toe.  Meng door elkaar. Voeg de olijfolie, eieren, rozemarijn en citroenrasp toe. Meng het geheel door het te vouwen tot een glad beslag. Giet het beslag in de bakvorm en bak 45-50 minuten in de voorverwarmde oven. Als de cake uit de oven kan, is hij nog niet helemaal gezet en kan deze dus niet gaar overkomen. Zodra de cake afgekoeld is, word de cake steviger. Als de cake afgekoeld is kan het glazuur gemaakt worden.

Zeef de poedersuiker in een kom.  Voeg beetje bij beetje het water en citroensap toe aan de poedersuiker. Dit kan met behulp van een keukenmachine of met een spatel. Doe dit snel zodat het water en citroensap en de poedersuiker goed kunnen mengen. Blijf roeren tot het glazuur glanst. Verspreid het glazuur over de cake met een palet mes. Wacht een nacht voordat het glazuur helemaal hard is.



Ga jij dit nagerecht maken deze kerst? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd en hoop mooie kerstfoto’s te ontvangen!
[/et_pb_text]
[/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.