Koolhydraatarme aubergine lasagne met vega gehakt en Hüttenkäse
Daniëlle van Kampen

Koolhydraatarme aubergine lasagne met vega gehakt en Hüttenkäse

zaterdag 12 juni 2021
Vandaag delen we een dinerrecept uit onze nieuwe vegetarische koolhydraatarme recepten reeks! Wil je graag wat minderen in koolhydraten? Dat kan soms best een uitdaging lijken, maar dat is absoluut niet nodig! Met wat inspiratie en een beetje hulp kom je een heel eind en geniet je voor je het weet van de meest smaakvolle recepten!

Ingrediënten
Voor 4 personen
400 g tomatenblokjes (incl. sap)
400 g vegetarisch gehakt
400 g Hüttenkäse
3 aubergines
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
4 gegrilde rode paprika (uit pot)
2 el Italiaanse kruiden
zout en zwarte peper
olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken.

  2. Snipper de sjalot, pers de knoflook en snijd de gegrilde paprika in kleine stukjes. Besmeer vervolgens de aubergineplakken met een halve eetlepel olijfolie en bestrooi met zout en zwarte peper.

  3. Leg de aubergineplakken op een met bakpapier beklede bakplaat, schuif de bakplaat in de oven en bak de aubergineplakken circa 15 minuten, totdat ze wat zachter zijn.

  4. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en de knoflook aan. Voeg het vegetarische gehakt en de paprikastukjes toe en bak circa 5 minuten in de pan.

  5. Voeg de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met zeezout en zwarte peper en draai het vuur laag zodat de gehakt-tomatensaus 5 à 10 minuten kan pruttelen.

  6. Haal nu de bakplaat uit de oven en laat de aubergineplakken even afkoelen. Schep een klein beetje gehakt-tomatensaus in een kleine ovenschaal en verdeel er wat aubergineplakken over.

  7. Maak meerdere laagjes met de gehakt-tomatensaus en de aubergineplakken tot beide op zijn. Verdeel op het einde de Hüttenkäse over de lasagne.

  8. Schuif de ovenschaal terug in de oven en bak de auberginelasagne circa 20 minuten.

  9. Haal na 20 minuten de ovenschaal uit de oven en laat het eventjes afkoelen. Geniet van dit heerlijke vegetarische koolhydraatarme diner!


Welke vegetarische koolhydraatarme recepten maak jij graag of wil je nog proberen? Laat het ons weten in een reactie, via Instagram of op Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Welke vegetarische koolhydraatarme recepten maak jij graag of wil je nog proberen?

Laat het ons weten in een reactie, via Instagram of op Facebook. Wij zijn benieuwd!  

Op zoek naar meer koolhydraatarme recepten. In dit artikel bespreken we onze favoriete koolhydraatarme kookboeken!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Beste Daan, De lasagne gaat voor de tweede keer op tafel, super recept, het fijne is onder andere dat het vooral Lite is ten overstaan van een "gewone lasagne". Ook is het weg laten van vlees geen gemis, doet niets af aan de smaak. Ik ben benieuw naar je andere recepten, die komen zeker aan de beurt! Blijf publiceren!!! Arend

11:39 19 januari 2024

Hi Arend, Wat leuk om te lezen! Fijn dat het recept in de smaak is gevallen :-) Groetjes, Daniëlle

11:39 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.