Recepten
Gedroogde tomaten zijn zo ontzettend smaakvol! Daarom zijn ze perfect om gerechten net wat meer smaak te geven. Nog lekkerder dan gedroogde tomaten: gedroogde Red Delisher tomaten uit eigen oven! Heerlijk bij de pasta of risotto, ter aanvulling op een salade of geserveerd met een verse bol burrata. Vandaag serveren wij deze zelfgemaakte gedroogde tomaten bij linguine met broccoli-pestosaus!
Red Delisher tomaten
De Red Delisher tomaat is een cherry pruimtomaat die je in de supermarkt herkent aan zijn kleine ovale vorm. Je kunt 'm zowel aan de tros als los tegenkomen. De tomaat heeft een lekkere rijke smaak. De Red Delisher tomaten liggen los in het schap (zero plastic!) en je kunt ze herkennen aan hun felrode kleur. Om de zoektocht makkelijker te maken, hebben we de Red Delisher tomaat voor jullie opgezocht in de Albert Heijn (zie foto). Meer weten over tomaten? Eerder schreven wij een artikel over '10 dingen die je nog niet wist over tomaten', lees het hier!
Ingrediënten
voor 4 personen
2 trosjes Red Delisher tomaten (ongeveer 20 tomaten)
1 broccoli
300 g gedroogde linguine
100 g spinazie
15 g basilicum
15 g pijnboompitten
15 g Plantaardige parmezaanse kaas, geraspt
6 el extra vierge olijfolie
½ citroen, sap en rasp
olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze
Kende jij de Red Delisher tomaten al? Wat is jouw favoriete recept met tomaat? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
De Red Delisher tomaat is een cherry pruimtomaat die je in de supermarkt herkent aan zijn kleine ovale vorm. Je kunt 'm zowel aan de tros als los tegenkomen. De tomaat heeft een lekkere rijke smaak. De Red Delisher tomaten liggen los in het schap (zero plastic!) en je kunt ze herkennen aan hun felrode kleur. Om de zoektocht makkelijker te maken, hebben we de Red Delisher tomaat voor jullie opgezocht in de Albert Heijn (zie foto). Meer weten over tomaten? Eerder schreven wij een artikel over '10 dingen die je nog niet wist over tomaten', lees het hier!
Ingrediënten
voor 4 personen
2 trosjes Red Delisher tomaten (ongeveer 20 tomaten)
1 broccoli
300 g gedroogde linguine
100 g spinazie
15 g basilicum
15 g pijnboompitten
15 g Plantaardige parmezaanse kaas, geraspt
6 el extra vierge olijfolie
½ citroen, sap en rasp
olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 100 °C.
- Verdeel de Red Delisher tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel een scheutje olijfolie en zout en peper naar smaak over de tomaten. Zet de bakplaat met de tomaten in de oven en droog deze in 60-90 minuten. Kijk af en toe hoe het gaat met het drogen.
- Rooster de pijnboompitten in een hete koekenpan op middelhoog vuur totdat ze goudbruin zijn gekleurd.
- Snijd de broccoli in fijne stukken en snijd de stronk in blokjes. Kook de broccoli en de stronk in 4 minuten gaar, giet af en zet apart.
- Doe de spinazie samen met de geroosterde pijnboompitten, basilicum en citroensap en rasp in een keukenmachine. Giet, terwijl de pesto gemalen wordt, de helft van de olijfolie er langzaam bij. Voeg de plantaardige Parmezaanse kaas en de rest van de olijfolie toe en blend tot een gladde pestostructuur.
- Kook de linguine gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Meng de pesto en de broccoliroosjes door de linguine en verdeel over de borden. Verdeel ook de gedroogde tomaatjes over de borden. Rasp eventueel nog wat plantaardige Parmezaanse kaas over de linguine en de gedroogde tomaatjes en serveer direct!
Kende jij de Red Delisher tomaten al? Wat is jouw favoriete recept met tomaat? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Lijkt me een lekker recept! Maar helaas is het niet vegetarisch wanneer het met Parmezaanse kaas gemaakt wordt. Parmezaanse kaas bevat namelijk dierlijk stremsel, wat uit de maag van geslachte kalfjes komt. Dit is dus niet vegetarisch. Gelukkig bestaan er ook vegetarische kazen die met microbieel stremsel gemaakt worden, dus wil ik het daar eens mee maken (of met gistvlokken) :)
11:48 19 januari 2024Hi An, Bedankt voor je scherpe opmerking, ik heb het aangepast in het recept. Geniet van de linguine! Liefs, Bibian
11:48 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Fijn en gezond recept. Nog fijner zou het zijn als u Parmezaanse kaas niet meer zou aanbevelen. Deze Italiaanse kaas wordt op een ontzettend dieronvriendelijke manier geproduceerd. De koeien in deze intensieve bio-industrie hebben het erger als slecht. Een wei met gras zien ze in ieder geval nooit! Kijk maar eens naar de onderzoeken die Compassion in World Farming daarover gedaan heeft. De Italiaanse Parmezaan boeren weigeren iedere dialoog over dierenwelzijn. Dit is onacceptabel, zeker als je dan ook nog bedenkt dat deze kaas ontzettend duur is. Het zou geweldig zij als we van u een tip zouden krijgen over een vervangend product van betere afkomst.
11:48 19 januari 2024Hoi Ilse, bedankt voor het delen van jouw perspectief. Je kan Parmezaanse kaas altijd vervangen door bijvoorbeeld gistvlokken, echter kiezen wij soms toch voor Parmezaanse kaas omdat wij onszelf niet alles willen ontzeggen. Alle kleine beetjes helpen natuurlijk, dus ik zou vooral kiezen wat het beste bij jou past :-)
11:48 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.