Oesterzwam shoarma
Oesterzwammen bieden een heerlijk en gezond alternatief voor shoarma, met hun vlezige textuur en milde smaak die perfect samengaat met kruiden en specerijen. Door oesterzwammen te marineren en te bakken of te grillen, kun je een smakelijk gerecht creëren dat de smaak en textuur van traditionele shoarma nabootst, maar met een extra laagje umami en voedingsvoordelen. Bovendien zijn oesterzwammen een duurzame keuze, omdat ze snel groeien en weinig middelen nodig hebben om te produceren, waardoor het een milieuvriendelijkere optie is voor liefhebbers van hartige, vleesvrije maaltijden.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de vulling
Ingrediënten voor de oesterzwam shoarma
Ingrediënten voor de yoghurt-dillesaus
Ingrediënten voor de ingelegde radijs
Bereidingswijze voor de pita’s met oesterzwam shoarma
Stap 1
Doe alle ingrediënten voor de ingelegde radijs in een weckpot, na 1 dag kan je deze consumeren.
Stap 2
Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de oesterzwam shoarma samen met de kruiden 7-8 minuten totdat deze knapperig is geworden. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Bereid de pita’s volgens de instructies op de verpakking en snijd ze open.
Stap 4
Meng de ingrediënten voor de yoghurt-dillesaus in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Verdeel de yoghurt-dille-saus over de pita's. Verdeel de oesterzwam shoarma ook over de pita's. Garneer met de ingelegde radijs, tomaat en komkommer. Serveer direct!
Ben jij de keuken ingedoken om dit recept te maken?
Laat het ons weten in een reactie op het blog of op Facebook. Of tag ons op Instagram met een foto van jouw eindresultaat via @dehippevegetatier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
goed
00:27 18 mei 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.