Open lente-lasagna met asperges, doperwten en dille
Isabel Boerdam

Open lente-lasagna met asperges, doperwten en dille

maandag 28 juli 2014
Deze open lente-lasagne vond ik onlangs in een tijdschrift en ik was op slag verliefd! Een kunstwerk op een bord: zo groen, zo vers en zo zomers! Ik moest hem maken. Normaal ben ik niet zo’n fan van de roomsausjes, maar bij deze pure lasagne is het de kers op de taart. Je kan natuurlijk experimenteren met een Griekse yoghurt of kwarkvariant… Zomers genieten!

Wat heb je nodig?
Voor de lasagna:
6 lasagnavellen (3 per persoon)
8 witte asperges (4 per persoon)
1 doosje verse doperwten

Voor de saus:
1 klein bakje crème fraiche (light)
1 citroen, het sap
3 takjes verse dille
glas kookvocht van de asperges
zout en peper

Voor de garnering:
Handje alfalfa of andere kiemen
Handje pijnboompitten, geroosterd

Hoe maak je deze open lente-lasagna?
Schil de asperges, snij de onderkant eraf, snij door de helft en kook of stoom in enkele minuten gaar. Bewaar een glas van het kookvocht! Blancheer intussen de erwtjes kort in kokend water en koel direct af. Verwarm de crème fraiche in een steelpannetje, voeg citroensap, dille, zout en peper toe naar smaak. Voeg een beetje van het kookvocht toe en laat op laag vuur zachtjes inkoken tot je een mooie saus hebt. Kook de lasagnevellen in 3 minuten gaar in kokend water met zout en een flinke scheut olijfolie. Haal ze er voorzichtig uit en laat uitlekken op een theedoek. Leg op ieder bord een lasagnevel, besmeer met een beetje saus, verdeel 1/3 van de asperges, doperwtjes en alfalfa erover, bedek met nog een lasagnevel, besmeer opnieuw met de saus, leg nog 1/3 van de groenten erop, bedek met het laatste lasagne vel, verdeel de rest van de groenten en de saus erover en garneer met pijnboompitten. Je bent klaar om te serveren!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Wat een heerlijk recept joh! Echt top om te maken deze dagen, ik zag via bijvoorbeeld https://www.kupino.nl/folders/dirk dat er ook nog veel mee te switchen is in ingredienten echt top !

12:20 19 januari 2024

Hoi Maarten, wat een leuke suggestie, dankjewel :-)

12:20 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.