Paasmenu: ontbijt taart met gruyère, champignons en prei
Lieske van der Waals

Paasmenu: ontbijt taart met gruyère, champignons en prei

zondag 09 april 2017
De lente komt eraan, dat betekent een heerlijk zonnetje, de geboorte van lammetjes en kuikentjes, de eerste narcissen en natuurlijk paaseitjes zoeken! Wij sloven ons ieder jaar weer vol enthousiasme uit om een mooie tafel vol te zetten met heerlijke brunch items. Heb jij al nagedacht wat je gaat maken? De komende weken delen wij onze paasinspiratie. Vandaag ontbijt taart met gruyère, champignons en prei.

Wat heb je nodig?
Voor 6 personen:
6 plakken bladerdeeg
125g zure room
80g gruyère kaas
3 eieren
½ prei
6 cherry tomaten
80g champignons
50g rucola
Peper en zout

Hoe maak je deze ontbijt taart met gruyère, champignons en prei?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit en plak 6 plakken tegen elkaar aan met behulp van een beetje water. Het water fungeert als lijm. Vouw de hoeken en randen van het bladerdeeg om zodat je een soort van rand creëert. Gebruik een vork om gaatjes in het deeg te prikken. Plaats het deeg op een met bakpapier belegde bakplaat en bak 5 minuten in de oven. Laat even afkoelen. Ondertussen meng je in een kleine kom de gruyère en de zure room, voeg hier naar smaak peper en zout aan toe. Smeer dit mengsel uit over het afgekoelde deeg. Maak drie kleine putjes om de eieren in te breken. Breek de eieren in de putjes en garneer de taart met gesneden champignons, cherry tomaten en dun gesneden ringen prei. Plaats de taart in de oven voor ongeveer 12 minuten, totdat het eiwit gestold is. Haal de taart uit de oven en garneer met rucola. Serveer direct.

Ga jij dit recept maken met Pasen? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd en hoop mooie paasfoto’s te ontvangen! 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.