Misschien is het wat te koud, maar een barbecue recept is nooit weg! En hé, je kunt dit ook gewoon in de oven maken. Dit recept is van de groentechef van Nederland, Jonathan Karpathios, in samenwerking met Mooi wat planten doen. Deze paprika carpaccio is een heel verfijnd voorgerechtje waar je je gasten echt mee kunt verrassen!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
4 rode paprika’s
1 bos peterselie
1 teen knoflook
4 eetlepels olijfolie
peper en zout
Extra nodig: barbecue
Hoe maak je deze paprika carpaccio van de barbecue?
Smakelijk!
Heb jij dit recept van Mooi wat planten doen x Jonathan Karpathios gemaakt? Of een anders favoriet recept? Laat het ons dan weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
4 rode paprika’s
1 bos peterselie
1 teen knoflook
4 eetlepels olijfolie
peper en zout
Extra nodig: barbecue
Hoe maak je deze paprika carpaccio van de barbecue?
- Steek de barbecue aan en laat hem goed heet worden.
- Leg de paprika’s op de barbecue en rooster ze tot ze zwartgeblakerd zijn. Laat ze licht afkoelen en ontdoe ze van de zwarte schil. (Heb je geen barbecue, dan kun je de paprika’s ook in de oven bij 220 °C roosteren.)
- Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Hak de peterselie en de knoflook fijn.
- Meng de paprika, knoflook, olijfolie en wat peper en zout in een kom en serveer als carpaccio op een groot bord. Strooi de peterselie over het gerecht.
Smakelijk!
Heb jij dit recept van Mooi wat planten doen x Jonathan Karpathios gemaakt? Of een anders favoriet recept? Laat het ons dan weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.