Simpel kan soms zo goddelijk lekker zijn. Daar is deze pasta een absoluut voorbeeld van! Hoe saai sommige mensen ook denken dat bloemkool is, nadat deze geroosterd is met knoflook word je er dolgelukkig van. Deze pasta is een gegarandeerd succesnummer!
Wat heb je nodig?
Voor de bloemkool:
1 grote bloemkool (of romanesco)
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
zout, peper, olijfolie
Voor de pasta:
350 gram spagetti (75-100 gram per persoon)
1 zak spinazie
1 citroen, sap en rasp (naar smaak)
½ potje zongedroogde tomaten
½ pakje feta (of naar smaak)
handvol basilicum blaadjes
zout, peper, chilivlokken
pastawater, olijfolie
Voor de garnering:
handje pijnboompitten
Hoe maak je deze geweldige pasta?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de bloemkool in kleine roosjes, snij de sjalotjes fijn en snij de knoflook in plakjes (niet te klein). Meng dit met een scheutje olijfolie, zout en peper naar smaak, verdeel over een ovenschaal en rooster 20-30 minuten tot de bloemkool goudbruin is. Kook je spagetti gedurende 8 minuten tot deze net gaar is (al dente), giet af (bewaar wat pastawater!) en schep de spinazie erdoor zodat deze begint te slinken door de warmte. Voeg eventueel wat pastawater toe om te helpen. Snij dan de zongedroogde tomaten klein, kruimel de feta en hak de basilicum. Meng de helft van de geroosterde bloemkool door de pasta, samen met de tomaten, feta, basilicum en citroenrasp en sap (naar smaak). Voeg een scheutje olijfolie toe, zout, peper en chilivlokken, proef en pas aan waar nodig. Rooster tot slot de pijnboompitten tot deze goudbruin zijn. Verdeel de pasta over de borden of gebruik een grote schaal. Garneer de pasta met de rest van de bloemkool en maak af met geroosterde pijnboompitten. Je bent klaar om te serveren!
Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Wat heb je nodig?
Voor de bloemkool:
1 grote bloemkool (of romanesco)
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
zout, peper, olijfolie
Voor de pasta:
350 gram spagetti (75-100 gram per persoon)
1 zak spinazie
1 citroen, sap en rasp (naar smaak)
½ potje zongedroogde tomaten
½ pakje feta (of naar smaak)
handvol basilicum blaadjes
zout, peper, chilivlokken
pastawater, olijfolie
Voor de garnering:
handje pijnboompitten
Hoe maak je deze geweldige pasta?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de bloemkool in kleine roosjes, snij de sjalotjes fijn en snij de knoflook in plakjes (niet te klein). Meng dit met een scheutje olijfolie, zout en peper naar smaak, verdeel over een ovenschaal en rooster 20-30 minuten tot de bloemkool goudbruin is. Kook je spagetti gedurende 8 minuten tot deze net gaar is (al dente), giet af (bewaar wat pastawater!) en schep de spinazie erdoor zodat deze begint te slinken door de warmte. Voeg eventueel wat pastawater toe om te helpen. Snij dan de zongedroogde tomaten klein, kruimel de feta en hak de basilicum. Meng de helft van de geroosterde bloemkool door de pasta, samen met de tomaten, feta, basilicum en citroenrasp en sap (naar smaak). Voeg een scheutje olijfolie toe, zout, peper en chilivlokken, proef en pas aan waar nodig. Rooster tot slot de pijnboompitten tot deze goudbruin zijn. Verdeel de pasta over de borden of gebruik een grote schaal. Garneer de pasta met de rest van de bloemkool en maak af met geroosterde pijnboompitten. Je bent klaar om te serveren!
Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Altijd al eens zelf pasta willen maken?
Neem dan een kijkje in dit artikel voor onze favoriete pastamachines!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
8 Reacties
Vandaag dit recept uitgeprobeerd. Heerlijk!,,,,
12:18 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Hoi Isabel, Klinkt heerlijk. Hoeveel chilivlokken en spinazie doe jij er ongeveer in? Dank!
12:18 19 januari 2024Hi Jan Willem, ik houd van veel groenten, dus je kunt er gemakkelijk een hele zak spinazie in kwijt :-) Daarnaast de chilivlokken een beetje op smaak, zoals met zout en peper, maar als met al een halve theelepel ofzo? Favorietje hier thuis!
12:18 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Zooooo dit is lekker <3. Bedankt voor dit mooie, gezonde en heerlijke recept. Mo
12:18 19 januari 2024Erg lekker! Zelf geen Chili lokken gebruikt maar chili-olijfolie van AH.
12:18 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Ik ben een beetje in de war, wil het recept net maken maar zie op het plaatje broccoli en in de tekst staat bloemkool, welke van de 2 is het? Voor vanavond gebruik ik de bloemkool.
12:18 19 januari 2024Hi Luuk! Excuus voor de verwarring. Wij gebruikten voor deze foto toevallig Romanesco, dat is een speciale groene bloemkool, die dus stiekem een beetje lijkt op broccoli. Maar bloemkool was dus de goede keuze :-) Hoop dat het gesmaakt heeft! Groet, Isabel
12:18 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.