Het is vast niet ongemerkt voorbij gegaan dat ik wel houd van een beetje fruit in mijn salade. Een frisse, lichtzoete toevoeging die zorgt dat de salade net even anders is dan anders. Ook nu weer is de peer met de venkel een heerlijke, niet alledaagse combinatie. Super lekker en gezond, een echt hip vegetarisch receptje.
Wat heb je nodig?
Voor de salade:
2 rijpe peren
1 venkelbol
150 gram zachte sla naar keuze
1 eetlepel olijfolie
beetje citroensap
Voor de dressing:
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte balsamicoazijn (of azijn naar smaak)
2 theelepels mosterd
1 theelepel honing
beetje citroensap
(dit is een eenvoudige vinaigrette, meer variaties zijn mogelijk, bijvoorbeeld met wat gember)
Voor de garnituur:
Handje muntblaadjes
Handje grofgehakte walnoten
Eventueel wat gekruimelde feta
Hoe maak je deze fijne peer & venkelsalade?
Snij de venkel in hele dunne plakjes, het liefst met een mandoline. De eerste keer waren ze bij mij te dik en dat is jammer. Meng de venkel vervolgens met de eetlepel olijfolie, een beetje citroensap en zet even opzij. Schil de peren, haal het hart eruit en snij in langwerpige plakken of zoals jij ze mooi en lekker vindt. Maak nu de dressing: meng de eetlepels olijfolie met de azijn, de mosterd, de honing en het citroensap tot er een egale dressing ontstaat. Leg de sla op de borden of op een platte schaal en meng met 2/3 van de dressing. Verdeel de venkel en de peer over de sla en besprenkel met de overige dressing. Doe de walnoten kort in een koekenpan en rooster tot ze warm en knapperig worden. Verdeel de muntblaadjes, de walnoten en eventueel de feta over de salade. Je bent klaar om te serveren! In het geval van een hoofdgerecht heerlijk met wat bruine rijst.
Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog!
Wat heb je nodig?
Voor de salade:
2 rijpe peren
1 venkelbol
150 gram zachte sla naar keuze
1 eetlepel olijfolie
beetje citroensap
Voor de dressing:
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte balsamicoazijn (of azijn naar smaak)
2 theelepels mosterd
1 theelepel honing
beetje citroensap
(dit is een eenvoudige vinaigrette, meer variaties zijn mogelijk, bijvoorbeeld met wat gember)
Voor de garnituur:
Handje muntblaadjes
Handje grofgehakte walnoten
Eventueel wat gekruimelde feta
Hoe maak je deze fijne peer & venkelsalade?
Snij de venkel in hele dunne plakjes, het liefst met een mandoline. De eerste keer waren ze bij mij te dik en dat is jammer. Meng de venkel vervolgens met de eetlepel olijfolie, een beetje citroensap en zet even opzij. Schil de peren, haal het hart eruit en snij in langwerpige plakken of zoals jij ze mooi en lekker vindt. Maak nu de dressing: meng de eetlepels olijfolie met de azijn, de mosterd, de honing en het citroensap tot er een egale dressing ontstaat. Leg de sla op de borden of op een platte schaal en meng met 2/3 van de dressing. Verdeel de venkel en de peer over de sla en besprenkel met de overige dressing. Doe de walnoten kort in een koekenpan en rooster tot ze warm en knapperig worden. Verdeel de muntblaadjes, de walnoten en eventueel de feta over de salade. Je bent klaar om te serveren! In het geval van een hoofdgerecht heerlijk met wat bruine rijst.
Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Bedankt! Peer en venkel blijkt inderdaad een hele goede combinatie !
12:23 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.