Ingrediënten
voor 4 personen
2 grote of 3 kleine aubergines, in plakken van 1 cm dik
2 flinke snufjes saffraandraadjes, gestampt in een vijzel
2 el kokend water
250 ml Griekse yoghurt
2 el knoflookolie
1 bosje platte peterselie (à 20 g), blaadjes grofgehakt
8 rode ingelegde chilipepers, in dunne ringetjes
1 tl nigellazaad (o.a. toko)
olijfolie
zeezout
Bereidingswijze
Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de plakken aubergine aan de ene kant met olijfolie en gril die kant ongeveer 6 tot 8 minuten. Draai de aubergine om, bestrijk de andere kant ook met olie en gril nog eens 6 tot 8 minuten, tot de plakken zacht worden en een mooi grillpatroon krijgen. Zet apart.
Stamp de saffraan in een vijzel tot poeder, schenk het kokend water erover en laat minstens 15 minuten trekken. Doe het afgekoelde saffraanwater met de knoflookolie en een flinke snuf zeezout bij de yoghurt en meng goed. Voeg maximaal 5 eetlepels water toe om het yoghurtmengsel eventueel te verdunnen.
Verdeel de aubergine over een bord, besprenkel met flink wat saffraanyoghurt, bestrooi met gehakte peterselie en leg er dunne ringetjes chilipeper op. Bestrooi met het nigellazaad en serveer. Smakelijk!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie op Instagram of Facebook. Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn benieuwd!
Persiana
Sabrina Ghayour
Uitgeverij: Good Cook
ISBN: 978 94 6143 106 6
Prijs: €25,95
Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.