Pittige Mexicaanse balletjes
Isabel Boerdam

Pittige Mexicaanse balletjes

maandag 31 maart 2014
Deze Mexicaanse balletjes zijn echte vegetarische ballen met pit. Leuk als borrelhapje met een goede tomatensaus, als vleesvervanger bij een salade of op een broodje als lunch. Je kan er alle kanten mee op en gerust een paar dagen bewaren: dan worden de smaken alleen maar sterker!

Wat heb je nodig?
1 blik zwarte bonen (Black Beans)
1 klein blikje mais
1 klein blikje pure tomatenpuree
½ kop havervlokken
1 ei, losgeklopt
3 lente-uitjes
3 tenen knoflook
2 theelepels komijn
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel oregano
zout en peper




Hoe maak je deze pittige ballen?
Verwarm de oven voor op 170 graden. Pel de knoflook en snij fijn samen met de lente-uitjes. Maal de havervlokken met een keukenmachine fijn tot je een grove korrel hebt. Doe de zwarte bonen in een kom en plet met een vork. Mix vervolgens met de havervlokken, de mais, het ei, de lente-uitjes, de knoflook, de tomatenpuree en de kruiden (komijn, chilipoeder, oregano). Voeg zout en peper toe naar smaak. Rol met je handen balletjes van het bonenmengsel, leg op een bakblik en bak gedurende 20-30 minuten tot de bovenkant begint te drogen en te kleuren. Je kunt ze direct serveren met een goede tomatensaus, op een later moment opwarmen of zelfs koud eten. Sowieso goed!

Bron: Oh My Veggies. Vrolijk vegetarisch en veganistisch kookblog

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.