BIMI® BATTLE: Plaattaart met Bimi® broccoli, paddenstoelen en rucola-walnotenpesto
Isabel Boerdam

BIMI® BATTLE: Plaattaart met Bimi® broccoli, paddenstoelen en rucola-walnotenpesto

zaterdag 16 november 2019
Ken jij de supergroente Bimi® broccoli al? Om te laten zien dat Bimi® ontzettend veelzijdig is, gingen wij de uitdaging aan en zetten wij Bimi® op de kaart. De enige echte Bimi® Battle tussen Chef met Lef en De Hippe Vegetariër is een feit! Vandaag is het tijd voor de grill-battle, met op het menu: plaattaart met Bimi®, paddenstoelen en rucola-walnotenpesto! Wil je supersnel zien hoe dit recept gemaakt wordt? Bekijk dan eerst de video!

Bimi®
Ken jij Bimi® al? Deze groente ziet er uit als slanke broccoli, maar is dus een groentesoort op zich: de Bimi® broccoli. Deze nieuwe favoriet kan je heel makkelijk gebruiken in snelle gerechten. Bimi® is namelijk ontzettend snel (in ongeveer 5 minuten) klaar en ziet er ook nog eens heel mooi uit in bijvoorbeeld een wokgerecht, pastaschotel of bij je AVG-tje. Daarnaast is Bimi® een soort supergroente, dit om zijn hoge gehalte aan vitamines, mineralen en glucosinolaten (ofwel natuurlijke gifstoffen die het lichaam beschermen).

Ingrediënten
voor 4 personen

Voor de plaattaart
1 rol (400g) vers pizzadeeg (bijv. van Tante Fanny)
400 g Bimi® broccoli
2 rode uien, in partjes
400 g gemengde paddenstoelen, schoongemaakt
1 eetlepel balsamico-azijn
50 g walnoten, gebroken
zonnebloemolie
zout en peper

Voor de pesto
30 g walnoten
100 g rucola
1/2 citroen, sap en rasp
40 ml extra vergine olijfolie
3 el Parmezaanse kaas, geraspt

https://youtu.be/YqwgzfKwW1M

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

  2. Rol het verse pizzadeeg uit over een bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak het verse pizzadeeg 5 minuten in de oven. Haal eruit en zet apart tot gebruik.

  3. Verhit intussen een eetlepel olie in een koekenpan en fruit daarin de ui. Blus af met balsamico-azijn en voeg de paddenstoelen toe. Roerbak 3 minuten.

  4. Spreid de geroerbakte paddenstoelen uit over de plaattaart en beleg met stronkjes Bimi®.

  5. Doe de plaattaart 15 minuten in de oven tot het verse pizzadeeg goudbruin is. Strooi voor de laatste 5 minuten de gebroken walnoten over de plaattaart.

  6. Maak ondertussen de rucola-walnotenpesto door alle ingrediënten in een blender te doen en tot pesto te malen.

  7. Haal de plaattaart uit de oven, snijd in vieren en garneer met de rucola-walnotenpesto.


Heb jij dit recept met Bimi® gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Lekker en makkelijk. De pesto is alleen veeeeeeeel te zuur. Ik zou zeggen dubbele hoeveelheid van alles met +- 1 eetlebel citroensap. Oh en nog wat knoflook en gemalen zwarte peper toevoegen :) Ook voor dit recept heb ik in plaats van parmezaanse kaas, de diervriendelijke vegan pesto van minimalist baker gebruikt.

11:47 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.