Recepten
De pokébowl is niet meer weg te denken uit de westerse keukens. Hoewel we in Nederland veel van de goed gevulde kommetjes rijst eten, komt het gerecht oorspronkelijk uit Hawaii. Toch heeft het ook een Japans tintje. Dat komt doordat de Hawaïaanse keuken veel invloeden uit het land heeft. Niet gek ook dat het dan ook veel op sushi lijkt, alleen dan in de vorm van een bowl! Deze vega pokébowl maken we met komkommer, mango, omeletreepjes en sesamdressing.
Ingrediënten
voor 4 personen
4 eieren
4 snoepkomkommers, in plakjes
2 mango’s in blokjes
2 avocado’s, in plakjes
300 g sushi rijst
200 g sojabonen
200 g radijs, in dunne plakjes
150 g peen julienne
1 el zwart sesamzaad
1 el wit sesamzaad
4 el rijstazijn
2 tl suiker
sojasaus, om te serveren
wasabi, om te serveren
zonnebloemolie, om in te bakken
zout en peper
voor de sesamdressing
4 el mayonaise
1 el sesamolie
1 teentje knoflook, geperst
½ citroen, het sap
1 el sesamzaadjes
Voor een pokébowl hoef je niet alleen sushi rijst te gebruiken. Ook witte rijst, bruine rijst en zilvervliesrijst zijn goede opties. Liever nog wat extra vezels aan de pokébowl toevoegen? Ga dan voor granen als quinoa, bulgur, freekeh of farro.
TIP! Zin in makkelijk? Koop dit recept dan gewoon als gesneden verspakket Pokébowl bij Albert Heijn.
Beeld- en receptcredits: Albert Heijn
Heb jij dit recept zelfgemaakt? Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie, op Facebook of op Instagram! Wij zijn erg benieuwd.
Ingrediënten
voor 4 personen
4 eieren
4 snoepkomkommers, in plakjes
2 mango’s in blokjes
2 avocado’s, in plakjes
300 g sushi rijst
200 g sojabonen
200 g radijs, in dunne plakjes
150 g peen julienne
1 el zwart sesamzaad
1 el wit sesamzaad
4 el rijstazijn
2 tl suiker
sojasaus, om te serveren
wasabi, om te serveren
zonnebloemolie, om in te bakken
zout en peper
voor de sesamdressing
4 el mayonaise
1 el sesamolie
1 teentje knoflook, geperst
½ citroen, het sap
1 el sesamzaadjes
Zo maak je de vega pokébowl met komkommer, mango, omeletreepjes en sesamdressing.
- Doe de sushirijst in een zeef en spoel af met koud water.
- Doe de sushirijst met 450 milliliter koud water in een pan en breng dit aan de kook. Verlaag de temperatuur en laat afgedekt op lage temperatuur 10 minuten doorkoken.
- Meng de rijstazijn en suiker en meng dit door de sushirijst zodra deze klaar is.
- Laat vervolgens de rijst 20 minuten met de deksel op de pan nastomen.
- Verdeel de rijst na bereiding over een platte schaal en laat ongeveer een halfuur afkoelen.
- Verhit een pan op middelhoge temperatuur en rooster de sesamzaadjes 5-6 minuten tot deze goudbruin kleuren en laat ze daarna afkoelen. Meng de ingrediënten voor de sesamdressing, proef en breng op smaak met zout en peper. Zet apart voor later gebruik.
- Maak in de tussentijd de omeletreepjes. Klop de eieren los met peper en zout naar smaak. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op hoge temperatuur en giet het eimengsel in de pan. Laat 5-6 minuten stollen en krokant worden. Flip de omelet om en bak totdat deze gaar is. Haal uit de pan, laat kort afkoelen en snijd in reepjes.
- Verdeel de rijst per persoon in een ruime kom of diep bord en verdeel de radijs, peen, julienne, sojabonen, mango, avocado, komkommer en omeletreepjes met de klok mee over de rijst.
- Verdeel de sesamdressing over de pokébowl en garneer met de sesamzaadjes, sojasaus en wasabi.
Welke rijst gebruik je voor een pokébowl?
Voor een pokébowl hoef je niet alleen sushi rijst te gebruiken. Ook witte rijst, bruine rijst en zilvervliesrijst zijn goede opties. Liever nog wat extra vezels aan de pokébowl toevoegen? Ga dan voor granen als quinoa, bulgur, freekeh of farro.
TIP! Zin in makkelijk? Koop dit recept dan gewoon als gesneden verspakket Pokébowl bij Albert Heijn.
Beeld- en receptcredits: Albert Heijn
Heb jij dit recept zelfgemaakt? Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie, op Facebook of op Instagram! Wij zijn erg benieuwd.
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.