Deze popcornmix is weer eens wat anders dan je gewend bent van de filmsnack! De popcorn in combinatie met de zoute sticks en zonnebloempitten hebben een lekkere, hartige smaak door de knoflook en Parmezaanse kaas. Allore Foodies deelde met ons het recept. YUM!
Ingrediënten
Voor 4 porties
80 g popcorn, ongepopt
150 g zonnebloempitten
2 tl knoflookpoeder
1/8 tl zeezout (of meer naar smaak)
1/2 el avocado olie (of een olie naar keuze)
120 g mini pretzels of zoute sticks
60 ml olijfolie
22 g Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Pof de popcorn volgens de instructies op de verpakking.
2. Verwarm de over voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
3. Plaats de gepofte popcorn, mini pretzels/zoute sticks en zonnebloempitten op de bakplaat.
4. Besprenkel met olijfolie tot alles is bedekt.
5. Kruid met knoflookpoeder, Parmezaanse kaas en zout.
6. Bak ongeveer 8 minuten en laat daarna 5 minuten afkoelen. Smullen maar!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
Voor 4 porties
80 g popcorn, ongepopt
150 g zonnebloempitten
2 tl knoflookpoeder
1/8 tl zeezout (of meer naar smaak)
1/2 el avocado olie (of een olie naar keuze)
120 g mini pretzels of zoute sticks
60 ml olijfolie
22 g Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Pof de popcorn volgens de instructies op de verpakking.
2. Verwarm de over voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
3. Plaats de gepofte popcorn, mini pretzels/zoute sticks en zonnebloempitten op de bakplaat.
4. Besprenkel met olijfolie tot alles is bedekt.
5. Kruid met knoflookpoeder, Parmezaanse kaas en zout.
6. Bak ongeveer 8 minuten en laat daarna 5 minuten afkoelen. Smullen maar!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Dit recept werkt absoluut niet. Popcorn kan je niet poppen in een oven van 150 graden. De oven moet op z'n minst 450 graden zijn. Mijn popcorn creatie wil je niet zien, die is totaal aangebrand en stonk vreselijk!
12:00 19 januari 2024Beste Carolien, Wat vervelend om te lezen dat het recept niet positief voor je heeft uitgepakt! Het had er duidelijker bij moeten staan dat je de popcorn volgens instructies op het pak moet poppen (in een pan met deksel) voor je het in de oven doet. Bedankt voor je reactie, we gaan het meteen aanpassen!! Lieve groet, Isabel
12:00 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.