Quesadilla met boerenkool, pompoen en zwarte bonen
Karlijn Swaen

Quesadilla met boerenkool, pompoen en zwarte bonen

donderdag 31 oktober 2024
Naar recept
We hebben een verrassende, voedzame variatie bedacht die zowel gezond als comfort food is. Deze quesadilla combineert de hartige smaak van boerenkool met de zachte, zoete tonen van geroosterde pompoen. Voeg daarbij de romige textuur van zwarte bonen, en je hebt een perfecte balans van smaken en voedingsstoffen. Het is een gerecht dat niet alleen je smaakpapillen verwent, maar je ook een goed gevoel geeft doordat het boordevol groenten zit. Bij ons op de redactie is dit zonder twijfel een van onze favorieten! Ideaal voor een doordeweekse avond als je zin hebt in iets lekkers dat ook nog eens goed voor je is. Lees snel verder en ontdek hoe je dit heerlijke gerecht zelf kunt maken.

Quesadilla


Quesadilla's zijn een populair Mexicaans gerecht dat bestaat uit een zachte tortilla, meestal gevuld met kaas en vervolgens dichtgevouwen en gebakken of gegrild tot de buitenkant knapperig is en de kaas van binnen smelt. Vaak worden er extra ingrediënten toegevoegd, zoals gegrilde groenten, bonen of kruiden, waardoor je eindeloos kunt variëren. 


Wat quesadilla's zo aantrekkelijk maakt, is hun eenvoud én veelzijdigheid; ze zijn snel te bereiden, kunnen dienen als snack, hoofdgerecht of zelfs ontbijt, en bieden een perfecte balans van smaken en texturen. 

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten quesadilla met boerenkool

Hoe maak je deze quesadilla’s?

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de pompoenblokjes met wat zonnebloemolie, zout en peper over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de pompoen in 20 minuten in het midden van de oven totdat de blokjes beetgaar zijn. Hussel halverwege om.

Stap 2

Meng de helft van de haver fraîche en de sriracha in een kom. Zet apart.

Stap 3

Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 6 minuten totdat de ui glazig begint te worden. Voeg de zwarte bonen, inclusief het vocht en de chilipoeder toe en laat pruttelen. Voeg de boerenkool toe en bak nog 1 minuut mee. Verwijder de pan van de warmtebron en roer de pompoenblokjes erdoorheen. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Besmeer twee wraps aan één kant met een dun laagje haver fraîche. Beleg een wrap aan de besmeerde kant met wat (plantaardige) kaas en het groente mengsel, gevolgd door nog een laagje kaas. Dek dit af met de andere wrap, met de besmeerde kant omlaag.

Stap 5

Verhit een koekenpan met wat zonnebloemolie op middelhoge temperatuur en leg de quesadilla hierin. Bak de quesadilla 3 minuten of totdat de onderkant bruin begint te kleuren. Draai de quesadilla met behulp van een spatel voorzichtig om en bak nogmaals 3 minuten.

Stap 6

Herhaal stap 5 en 6 met de overige wraps.

Stap 7

Snijd de quesadillas voorzichtig in vieren, verdeel ze over de borden en serveer met de haver fraîche-sriracha dip.

Heb jij dit recept gezien?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Meer recepten met boerenkool ontdekken? Klik dan hier!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Goede middag ,wat is sriracha ?

12:22 19 januari 2024

Hi Arian, Sriracha is een pittige saus, bij elke supermarkt te koop! Liefs, Karlijn

12:22 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.