Salade van bietenblad en gierst
Suzanne Harlaar

Salade van bietenblad en gierst

woensdag 30 november 2022
Naar recept

Food waste voorkomen en groenten optimaal benutten, dat staat centraal in ‘no waste groenten‘, het nieuwe kookboek van Sophie Gordon. Wij mochten dit recept voor een salade van bietenblad en gierst uit haar boek vandaag met jou delen! Dit gerecht kun je serveren als bijgerecht, maar dient ook goed als hoofdgerecht! Verdubbel dan alleen even het recept ;-) Pssst.. eerder deelden we al onze review over dit kookboek, die lees je hier!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

voor de dressing

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bladeren van de bieten af en leg apart. Bestrijk de bieten met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de bieten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 55 minuten (afhankelijk van de grootte van de bieten) of totdat de bieten zacht zijn van binnen.

Stap 2

Snijd de bietenbladeren fijn en schenk het citroensap erover en masseer het bietenblad. Zet apart.

Stap 3

Bereid de gierst volgens de instructies op de verpakking en breng op smaak met zout en peper

Stap 4

Doe de gierst, snijbiet en bietenbladeren in een mengkom en voeg de bosui, dille, appel, en de helft van de vijgen, zonnebloempitten en sesamzaad toe. Breng op smaak met zout en peper en hussel voorzichtig om.

Stap 5

Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een scheutje water toe als de dressing te dik is.

Stap 6

Haal de bieten uit de oven en laat even afkoelen, snijd ze dan in grove stukken en voeg ze toe aan de salade. Voeg driekwart van de dressing toe en hussel om.

Stap 7

Verdeel de salade over een serveerschaal en bestrooi deze met de overgebleven vijgen en de dressing. Garneer met de overgebleven zonnebloempitten en sesamzaad. Geniet ervan!

Heb jij dit recept geprobeerd? Of heb jij een ander favoriet recept uit het kookboek 'no waste groenten'? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd! 

no waste groenten
Bol.com | Libris
Sophie Gordon 
 
€32,50 | Good Cook

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.