Recepten
Een shrub is een cocktail op basis van azijn, bruiswater en verse ingrediënten zoals munt, framboos, citroen of basilicum. Dé nieuwe cocktailtrend van deze zomer! Deze shrub is ontwikkeld door Tess Posthumus, ’s werelds beste vrouwelijke bartender, met de bijzondere passievruchtazijn van Oil & Vinegar, de olijfolie & azijn expert van Nederland. Zomerser kunnen we ze niet maken: deze cocktail van kokoswater, triple sec, passievruchtazijn, wodka en ananassiroop geeft het echte tropische vakantiegevoel!
Wat heb je nodig voor deze shrub?
Hoe maak je deze shrub?
Meng alle ingrediënten behalve de sinaasappel in een (cocktail)shaker gevuld met ijsblokjes. Neem een martiniglas en giet de cocktail door een zeef in het glas. Garneer tot slot met een sinaasappelschil en eventueel met een eetbaar bloemetje.
Over Oil & Vinegar
Oil & Vinegar is de absolute autoriteit op het vlak van olijfolie en azijn. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Het Nederlandse bedrijf dat in 1999 werd opgericht heeft eigen gaarden, ontwikkelt eigen blends en eigen recepturen. Oil & Vinegar heeft nu meer dan 100 winkels over de hele wereld. Hier vind je naast een uniek assortiment olijfolie en azijn, diverse lokale schatten uit de mediterrane streek. Alles op ambachtelijke wijze gemaakt met pure ingrediënten en aandacht. De lekkerste producten met de mooiste verhalen, van pasta’s tot sauzen, kruiden en zoetigheden. Alles voor food lovers, om cadeau te geven of om samen van te genieten. Kijk voor meer informatie op www.oilvinegar.com
Wat heb je nodig voor deze shrub?
- 45 ml wodka
- 45 ml kokoswater
- 10 ml triple sec
- 20 ml passievruchtazijn
- 5 ml ananassiroop
- Sinaasappelschil
- IJsblokjes
Hoe maak je deze shrub?
Meng alle ingrediënten behalve de sinaasappel in een (cocktail)shaker gevuld met ijsblokjes. Neem een martiniglas en giet de cocktail door een zeef in het glas. Garneer tot slot met een sinaasappelschil en eventueel met een eetbaar bloemetje.
Over Oil & Vinegar
Oil & Vinegar is de absolute autoriteit op het vlak van olijfolie en azijn. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Het Nederlandse bedrijf dat in 1999 werd opgericht heeft eigen gaarden, ontwikkelt eigen blends en eigen recepturen. Oil & Vinegar heeft nu meer dan 100 winkels over de hele wereld. Hier vind je naast een uniek assortiment olijfolie en azijn, diverse lokale schatten uit de mediterrane streek. Alles op ambachtelijke wijze gemaakt met pure ingrediënten en aandacht. De lekkerste producten met de mooiste verhalen, van pasta’s tot sauzen, kruiden en zoetigheden. Alles voor food lovers, om cadeau te geven of om samen van te genieten. Kijk voor meer informatie op www.oilvinegar.com
Heb jij deze cocktail gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.