Appeltaart toetje met dadel-karamelsaus
Lauren Kreijger

Appeltaart toetje met dadel-karamelsaus

zaterdag 25 juni 2022
Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Vandaag duiken we de keuken in met een recept uit het kookboek Vegan Vibes: appeltaartje met dadel-karamelsaus!

Ingrediënten
voor 4 personen
6 medjoul-dadels, fijngesneden
2 zoete appels, geschild en in blokjes
2 peren, geschild en in blokjes
130 ml plantaardige melk
8 el volle kokosyoghurt
2 el suiker naar keuze
1 tl koekkruiden
1 tl vanillearoma
½ tl kaneel
snufje zout
optioneel: Nootjes en geraspte kokos

Bereidingswijze
1. Doe de appels en peren met de koekkruiden, kaneel en suiker in een steelpannetje. Zet dat op middelhoge temperatuur en roer het mengsel regelmatig door.
2. Doe de medjoul-dadels in een keukenmachine met de plantaardige melk, het vanillearoma en zout. Maal tot een gladde saus.
3. Haal het appel-peermengsel van het fornuis en verdeel het over vier glaasjes. Voeg per glaasje 2 lepels kokosyoghurt toe. Giet de dadel-karamelsaus eroverheen.
4. Laat afkoelen en zet de glaasjes 2 uur in de koelkast. Garneer de toetjes eventueel met gehakte nootjes, geraspte kokos en/of een snufje grof zout.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Vegan Vibes gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!


Vegan Vibes
Lisa Steltenpool
Fotograaf: Saskia Lelieveld
Uitgever: Lev.
ISBN: 9789400511569
Prijs: €24,99



 

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Dit lijkt me echt super lekker!

11:45 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.