Dit is niet de standaard pasta pesto, maar deze pasta is met pesto van munt en amandelen! Een verrassende snelle combinatie voor een speciaal pastarecept. Geniet van de frisse muntsmaak en de gezonde amandelen!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
150 gram pasta
450 gram doperwten
100 gram babyspinazie
6 takjes munt
10 amandelen
2 eetlepels Parmezaanse kaas
3 eetlepels olijfolie
Sap van 1 citroen
Zwarte peper naar smaak
Hoe maak je deze pasta met muntpesto?
Stap 1: Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2: Doe de munt, amandelen, Parmezaansekaas en olijfolie bij elkaar in een kom en pureer ze met de staafmixer tot pesto.
Stap 3: Voeg in een koekenpan de spinazie en erwtjes toe en breng op smaak met citroensap en peper.
Stap 4: Giet de pasta af. Meng de pesto erdoorheen.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
150 gram pasta
450 gram doperwten
100 gram babyspinazie
6 takjes munt
10 amandelen
2 eetlepels Parmezaanse kaas
3 eetlepels olijfolie
Sap van 1 citroen
Zwarte peper naar smaak
Hoe maak je deze pasta met muntpesto?
Stap 1: Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2: Doe de munt, amandelen, Parmezaansekaas en olijfolie bij elkaar in een kom en pureer ze met de staafmixer tot pesto.
Stap 3: Voeg in een koekenpan de spinazie en erwtjes toe en breng op smaak met citroensap en peper.
Stap 4: Giet de pasta af. Meng de pesto erdoorheen.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Net genoten van dit heerlijke recept! Maar het sap van 1 hele citroen leek ons wat veel, daarom hebben wij naar smaak een beetje toegevoegd.
12:05 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.