Roemeense aubergine
Tessa Emmen

Roemeense aubergine

woensdag 28 juni 2023
Shuki Rosenboim en Louisa Allan nemen je mee op een culinaire reis in hun kookboek 'Midden-Oosterse salades'. Dit kookboek staat vol heerlijke recepten voor seizoenssalades en gerechten om te delen. Zoals bijvoorbeeld dit gerecht met aubergine! Het gerecht is zeer eenvoudig en bestaat uit slechts vijf ingrediënten. Ga jij deze Roemeense aubergine maken voor je volgende borrel of Mezze tafel? Lees snel verder voor het recept.

Ingrediënten
voor 6 personen
5 muntbladeren, fijngesneden
4 aubergines
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 gele ui, gesnipperd
60 ml extra vierge olijfolie, plus om te besprenkelen
1 tl zeezoutvlokken
1/2 tl versgemalen zwarte peper
Pul biber (grove rode peper), om te bestrooien

Bereidingswijze
1. Rooster de aubergines 10 tot 15 minuten boven het vuur van een barbecue of gaspit. Keer ze met een tang iedere 5 minuten tot de schil geheel geblakerd en het vruchtvlees zacht is. Haal de aubergines van het vuur en leg ze in een kom tot ze genoeg zijn afgekoeld om vast te pakken.
2. Pel de aubergines en leg het vruchtvlees in een vergiet om uit te lekken. Gooi de schillen en steelaanzetten weg (de schillen zijn geweldig voor de composthoop).
3. Prak de aubergine in een kom, maak er met een vork een grove puree van en roer de ui, knoflook, zeezoutvlokken, zwarte peper en extra vierge olijfolie erdoor. Meng goed.
4. Schep het auberginemengsel op een serveerschaal. Garneer met de fijngesneden munt, pul biber en olijfolie en serveer op kamertemperatuur.

Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander recept geprobeerd uit het kookboek ‘Midden-Oosterse salades‘? Laat het ons weten via een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Midden-Oosterse salades
Bol.com | Libris
Shuki Rosenboim & Louisa Allan
ISBN: 9789461433008
25,95 | Good Cook B.V.



 

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Ik vind het een heel bijzonder recept. Vooral de zachte aubergine maakt dit gerecht heerlijk. Ik heb wat meer zout vlokken toegevoegd. De Biber kon ik niet vinden in de winkel

11:48 07 november 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.