Ingrediënten
Voor
personen
Voor de gepofte aardappels
Voor de opgeklopte feta
Zo maak je de gepofte aardappel met opgeklopte feta en geroosterde groente
Stap 1
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en prik een aantal keer met een vork in de aardappels. Besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de aardappelen 50 minuten in de oven totdat je er makkelijk met een vork in kunt prikken.
Stap 2
Verdeel ondertussen de kikkererwten, paprika, cherrytomaten en courgette over een tweede met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de groenten 30 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn geworden, hussel halverwege om.
Stap 3
Doe alle ingrediënten voor de opgeklopte feta in de keukenmachine en mix of puls tot een glad geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Laat de aardappelen een aantal minuten afkoelen, snijd de bovenkant door de lengte open en trek de binnenkant een beetje los met een vork. Verdeel de gepofte aardappel over de borden. Serveer met een paar eetlepels van de opgeklopte feta en de gegrilde groente. Genieten maar!
Heb jij dit budgetrecept voor een gepofte aardappel gemaakt?
Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie of op Facebook. Je kunt ons ook taggen op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier! Wij zijn benieuwd.
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Het gerecht was erg lekker. Alleen lukt het me steeds niet om die aardappels mooi in te snijden en de binnenkant een beetje los te trekken, hoe doen jullie dat? Bij mij breken ze doormidden.
20:17 03 maart 2025Fijn om te horen dat het gerecht in de smaak viel! 😊 Het insnijden van de aardappels kan inderdaad soms lastig zijn. Een handige tip is om twee houten lepels of eetstokjes aan weerszijden van de aardappel te leggen. Zo snijd je niet per ongeluk helemaal door. Gebruik een scherp mes en snijd voorzichtig!
11:16 10 maart 2025Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Ziet er heerlijk uit!
11:34 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.